Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 15 of 52

Thread: V9M and MAC OS X

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    15
    Feedback Score
    0

    V9M and MAC OS X

    I've been able to get the phone to communicate through bluetooth. Transfer of files has been great! I used the iSync file provided at the below URL to be able to sync contacts (not calendar, however). The only other thing on my list of NEEDS is DUN over bluetooth.

    Anyone been successful at getting it to work? It seems that when I add the v9m as a device in my Bluetooth Settings, it finds it ok and pairs fine , However, says that it could not find any services associated with the phone. I'm curious as to how this could be and if there are any known ways to get this thing working.

    If I could just get this work, I'd say this phone is just as good for me as the E815!...

    Any other MAC related tips?

    http://codewhomp.com/v9m-resources.html

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    14
    Device(s)
    v9m
    Feedback Score
    0
    Find and follow the iSync plugin edits / hacks for the Maxx.

    I had a Maxx phone for about a week before I got my v9m. I had to add and modify this file (RAZRV6.phoneplugin) in my /Library/PhonePlugins to get DUN working on my Maxx. When I got the v9m, it just worked ... I believe b/c of my work to get the Maxx to work. Here is whats listed for my v9m:

    Device Name: Motorola Phone

    Device Address: xx-xx-xx-xx-xx-xx
    Device Type: Phone
    Device Services: A2DP Source, AVRCP Target, OBEX Push Transfer, OBEX File Transfer, Dial-Up Networking Gateway, Headset Voice Gateway, Handsfree Voice Gateway

    Paired: Yes
    Configured: Yes
    Favorite: Yes
    Connected: No
    Serial Port: Yes

    HERE is where I got the plugin. I forget exactly how I got it to work. Give it a try maybe someone else can help out.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    4
    Feedback Score
    0

    V9m and iSync

    I got iSync to sync contacts and the calendar with the v9m. The only strange thing is that you can't get them to sync at the same time. However, you can do each separately. A little annoying, but not that bad. Here's the code snippet I dropped into the plist.

    <!--
    insert this in the /Applications/iSync.app/Contents/PlugIns/ApplePhoneConduit.syncdevice/Contents/PlugIns/PhoneModelsSync.phoneplugin/Contents/Resources/MetaClasses.plist
    file (under the top-level <dict> element)
    -->
    <key>com.motorola.razorv9m</key>
    <dict>
    <key>Identification</key>
    <dict>
    <key>com.apple.gmi+gmm</key>
    <string>Motorola CE, Copyright 2000+Motorola CDMA V9m Phone</string>
    </dict>
    <key>InheritsFrom</key>
    <array>
    <string>com.motorola.usb-bt.0x22B8/0x4902</string>
    </array>
    <key>Services</key>
    <array>
    <dict>
    <key>ServiceName</key>
    <string>com.apple.model</string>
    <key>ServiceProperties</key>
    <dict>
    <key>ModelName</key>
    <string>RAZR V9m</string>
    <key>PhoneIcon</key>
    <string>MOTV3-black.tiff</string>
    </dict>
    </dict>
    </array>
    </dict>

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    15
    Feedback Score
    0
    peripheral, if you were a woman and were with me now, I would kiss you!... my isync and bluetooth work wonderfully now.... its official for me... this phone does everything my e815 did that I need and in a much more attractive package...

    Now another question... When I connected my e815 to the internet through bluetooth dun, it only charged me minutes.. Came in useful when I was in a hotel that charged 20 bucks a day for internet.... will this be the same way? Anyone know? I only have the regular 40 dollar americas choice voice plan... has anything changed?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    14
    Device(s)
    v9m
    Feedback Score
    0
    You have two options to make that work again.

    1. Disable EVDO so the phone is forced into 1XRTT mode. (No software or USB cable required)
    2. Hack the phone to change your NAI from "@dun.vzw3g.com" to "@vzw3g.com" This will allow you to use the faster EVDO network. (USB cable and software required)

    On my v9m, I was able to get EVDO disabled via test mode and get online the way you mention. You'll just be charged minutes as you were previously. This is still technically not allowed with Verizon, but if you don't abuse it you should be fine. I only use it when traveling and in hotels that charge for access like
    you said.

    Here is a thread that details how to disable EVDO: (Mark's site is full of information)
    http://mark.cdmaforums.com/DisableEVDO-V3C.htm

    Here is a thread that details doing the NAI change: http://www.howardforums.com/showthread.php?t=938352

    and another: http://www.howardforums.com/showthread.php?t=1018585

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    194
    Device(s)
    Motorola Droid
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    I put together an isync plugin as an alternative to editing the isync plist. Just drop the folder into your user library. It works for both contacts and calendars.

    Download here V9m insync plugin
    Everything I know about phones, I learned here

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    194
    Device(s)
    Motorola Droid
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    iSync and EVDO tethering via Bluetooth worked flawlessly for me for several weeks. Now my MacBook no longer recognizes my V9m for either iSync or DUN. In the past when Bluetooth broke I was able to delete the device in the Bluetooth Preferences and re-pair the phone and all worked again. Now when I add the device my MacBook does not find either service (iSync or DUN) on the phone. I tried deleting the Bluetooth plist through terminal and doing a Master Clear on the phone. Any other troubleshooting tips?

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    194
    Device(s)
    Motorola Droid
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    iSync and DUN are working fine via USB cable, it's just Bluetooth that's broken. Any ideas for troubleshooting Bluetooth?
    Last edited by madadam; 10-08-2007 at 10:40 PM. Reason: Clarification

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    194
    Device(s)
    Motorola Droid
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    Fixed. All it took was a Master Clear.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    No. AZ; 4500 ft closer to the Sun
    Posts
    189
    Device(s)
    Now: MOTO Droid2G
    Carrier(s)
    VZW
    Feedback Score
    0

    Lightbulb try command-s next time it happens

    madadam, wierd as life is, literally i had run into the same problem you were experiencing though have an E815 & MacBook Pro... either way, i was able to Dun & iSync nicely via BT then "poof"... i hadn't restarted the laptop in a few weeks and the E815 as well.... so, i repaired permissions, rebooted the mac, at chime held down Command + S (did "fsck -fy" - exit/reboot), and restarted the phone... and voila all repaired simply.
    good luck, hope this helps

    Thanks for your plug-in, as i'm getting the Moto V6tv and heard it'll work fine w/this fone.
    peace
    My god, is that a Mobile Phone? "uno wut 1 Verizon usr sed 2 the uthr dontya? ...can u hear me now?"
    Droid2 Global; 32GB MicroSDHC; use Xtnd Battery; Moto H17 (BT) & Moto MP3 (wired); Tether: MacBookPro 2.33C2D

  11. #11
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    194
    Device(s)
    Motorola Droid
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by hghlndr
    i repaired permissions, rebooted the mac, at chime held down Command + S (did "fsck -fy" - exit/reboot), and restarted the phone... and voila all repaired simply.
    Restarting the computer and phone has worked for me in the past. This time I could not re-pair until I did a Master Clear on the phone. First I mistakenly did a Master Reset, which did not help. When I finally did the Master Clear I was able to re-pair no problem.

  12. #12
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    No. AZ; 4500 ft closer to the Sun
    Posts
    189
    Device(s)
    Now: MOTO Droid2G
    Carrier(s)
    VZW
    Feedback Score
    0

    USB cable, isync and other BT software

    Hey guys!
    i just got the Moto Z6tv and the reason i'm posting in this thread is i've gotten good info here about isync, since it looks like the V9m & Z6tv have similar software. - I'll be putting those mods/plugins to good use tonite! Thanks.
    Questions
    1. Any drivers found to work for the USB cable to mac? If so, any mac user able to have the computer "see" the connnection in Network config? Either, my old drivers for the E815 aren't compatible or the cable i'm using doesn't work.
    2. Any mac user purchase VZW's connect pack w/moto cable and it work out of the box w/their V9m?
    3. I used pacifist & pulled this extension from the contents of VZ Access Manager: SMSIWirelessUSB.kext Would this work to find the USB cable if i dropped it in the extensions folder?
    5. Finally anyone using OnSync or BluePhoneElite2 w/their V9m? No luck w/my the V6tv.
    Hope these aren't too many questions, and if they are, at least it spurs discussion on possibilities to further enhance your phones.
    Peace.
    PS: MacBookPro C2D 2.33 10.4.10

  13. #13
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    No. AZ; 4500 ft closer to the Sun
    Posts
    189
    Device(s)
    Now: MOTO Droid2G
    Carrier(s)
    VZW
    Feedback Score
    0

    Cool Update

    I used this driver: SMSIWirelessUSB.kext ,(from VZaccess/V9m), i found, and my non-moto USB cable charges the Z6tv and tethers perfectly!
    In case any of you Use Onsync - it'll work w/cable, not BT as of yet.
    As for BPE2, it'll connect though none of the services are of any use... until the software gets upgraded.
    There's another thread in the Moto forums re iSync & the Z6tv so i'll be discussing my difficulties there....
    Thanks Madadam for your support!
    Peace

  14. #14
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    Device(s)
    Verizon V9m
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0

    Isync stopped working

    Quote Originally Posted by madadam
    Restarting the computer and phone has worked for me in the past. This time I could not re-pair until I did a Master Clear on the phone. First I mistakenly did a Master Reset, which did not help. When I finally did the Master Clear I was able to re-pair no problem.
    I had iSync working with my Verizonv9m by editing the metaclasses.plist file as referenced in an earlier post. Then it stopped syncing and after trying almost every suggestion on various forums, iSync also stopped working. After reinstalling tiger (now 10.4.10), iSync runs however it still doesn't work with the v9m and the modified metaclasses file that worked previously. I have recently tried the v9m plugin in my user library (with the original metaclasses file) without success. Each time I pair the v9m, I get the message "There were no supported services found on your phone." and iSync says unsupported device. I've done the reboots and permission repairs with the same results. How do you do a "master clear" on the v9m? Any other suggestions?

  15. #15
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    194
    Device(s)
    Motorola Droid
    Carrier(s)
    Verizon
    Feedback Score
    0
    Here are instructions for doing a master clear. You may also want to restore iSync's metaclasses.plist and try the plug-in.

    HOW TO CLEAR OR RESET THE V9M USING TEST MODE
    Enable Test mode...
    #073887*
    for security code enter 000000
    press OK.
    arrow down to test mode...
    press right soft menu key to select.
    Highlight Enabled and press select.
    Press and hold END to exit out and power off...

    Power the phone on... You will be brought to a white screen with a "blue" FTS in the top center.

    When in test mode... on the OS Featr Opt page... is Master Reset and Master Clear (last items, seen as Mstr Clr/Reset. Select that, then can pick either.... It doesn't warn you or ask you to confirm...

    Press the CLR key quickly followed by the left soft menu key to exit.

    Disable Test Mode...
    #073887*
    for security code enter 000000
    press OK.
    arrow down to test mode...
    press select.
    Highlight DISABLE and press select.
    Press END to exit out of all...

Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Bookmarks