Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 34

Thread: Metro PCS "Initial Programming needed" Error NEED UNLOCK CODE ASAP!

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1
    Phone
    samsung r410
    Carrier
    Metro PCS
    Feedback Score
    0

    Metro PCS "Initial Programming needed" Error NEED UNLOCK CODE ASAP!

    They're trying to charge me 30 bucks to unlock my phone. I was fiddling with the phone menu and it said TYP. I opened the menu and there were two options TYP1 or TYP2 I checked 2 to see what would happen and the phone restarted and is now giving me the "initial programming needed" error and is asking for an unlock code which is not the same as my codes. HELP! I'm losin it with this freakin phone!


    Its a samsung SOMEONE HELP!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,577
    Feedback Score
    0
    Wirelessly posted (SamSpex: SCH-R210 UP.Browser/6.2.3.8 (GUI) MMP/2.0)

    Well if you did what i think you did it may have erased the esn and your sol with that. But if it didnt all you need is your mdn (phone number) and the min that they set to your number and the network sid which is 6504 here in detroit and different in every market. Goto settings press * and the code is 587846 this only accesses the main items needed to program your phone.

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Location
    Los Angeles
    Posts
    367
    Phone
    iPhone 3Gs
    Carrier
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by MLChappell
    They're trying to charge me 30 bucks to unlock my phone. I was fiddling with the phone menu and it said TYP. I opened the menu and there were two options TYP1 or TYP2 I checked 2 to see what would happen and the phone restarted and is now giving me the "initial programming needed" error and is asking for an unlock code which is not the same as my codes. HELP! I'm losin it with this freakin phone!


    Its a samsung SOMEONE HELP!
    sounds like something minor...your esn is safe. take it to a corporate store, NOT a authorized dealer. If they cant fix the problem (which im sure they can with re-programing) u can do a warranty exchange for 10 bux if the phone is less than a year old. Get insurance on the new phone if you dont already have it.... done deal. DON'T PANIC!!
    $300....iPhone 3Gs from Craigslist.com
    FREE....Jailbreak/Unlock Software
    $79 ....Unlimited Talk, Text & Web

    The Peace of mind of not worrying about minutes and not having to pay outrageous data fees....
    PRICELESS!


    "I'd rather have a few hundred posts of useful info, than have 1000's of useless redundant BS like "Use the SEARCH button!".

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    omg thank u so much!! u fixed my phone wow thank u!!

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    505
    Carrier
    MetroPCS
    Feedback Score
    0
    If you switched it to Nam2 and you had a lock code on the phone - depending on the handset, you're SOL. By default it sets the new security code to the last 4 of the MDN, and since it hasn't been programmed - the last 4 of the MDN could be anything.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    53
    Phones
    hero
    ocean
    Carrier
    helio
    Feedback Score
    0
    If you type in #43574357* onto most samsungs it will give you some general information such as the phone number, and you could use that information to find out the last four digits of the nam2 phone number.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    On Earth
    Posts
    1,206
    Carrier
    AT&T
    Feedback Score
    0
    or you could hook it up to qpst to get the phone number on most phones... very very rarely are you SOL on phones.
    I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Baldwin Hills
    Posts
    1
    Phones
    Samsung R-450
    Samsung
    BlackBerry Storm
    Carriers
    MetroPcs
    Sprint
    Feedback Score
    0
    OMG.... thank you so much!!... that thing happend to ma phone...nd my parents were like... we aint gettin yhu a phone anymore... thank you so much... u saved my life!!!... =]

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    SW FLA
    Posts
    1,395
    Phone
    LG Optimus M
    Carrier
    metroPCS
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by MLChappell View Post
    They're trying to charge me 30 bucks to unlock my phone. I was fiddling with the phone menu and it said TYP. I opened the menu and there were two options TYP1 or TYP2 I checked 2 to see what would happen and the phone restarted and is now giving me the "initial programming needed" error and is asking for an unlock code which is not the same as my codes. HELP! I'm losin it with this freakin phone!


    Its a samsung SOMEONE HELP!
    what samsung phone is it? if its a freeform you can just reprogram it

  10. #10
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    On Earth
    Posts
    1,206
    Carrier
    AT&T
    Feedback Score
    0
    this topic is a year old ????

  11. #11
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    SW FLA
    Posts
    1,395
    Phone
    LG Optimus M
    Carrier
    metroPCS
    Feedback Score
    0


    i didnt even see that

  12. #12
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Omg! Thank you so much!!! This website really works. I used your advised and put it together with the advise above yours and wala!!! My phone unlocked! I love you guys! You are a phone expert!

  13. #13
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    ive tried all these codes and they dont work for the motorola quantico i have, i have called them and done the swap, but i forgot to write down the code to enter, i have all the other codes, i just need the main code to enter innto the programming. for me to change the mobile number on there.

  14. #14
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Philadelphia
    Posts
    593
    Phones
    Samsung Galaxy Indulge R910
    Samsung Galaxy Indulge R910
    LG Optimus M 690
    Carrier
    MetroPCS
    Feedback Score
    0
    ##626* on quantico
    Unlimit Yourself...MetroPCS

  15. #15
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Thanks, i figured it yesterday finally... anyway anyone knows the SPC password to the quantico, i want to enter and edit the esn

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Bookmarks