Results 1 to 5 of 5

Thread: Anyone know how to update roaming PRL on Virgin?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    U S and A
    Posts
    101
    Phones
    Past Phones: c332, a680, a950, sidekick 2&LX, 9900
    Current Phone: Optimus V
    Next Phone: Galaxy S2
    Feedback Score
    0

    Anyone know how to update roaming PRL on Virgin?

    I'm recently coming from Verizon and have been in the habit of updating my PRL using *228 option 2 I believe. That way I have an up to date CDMA roaming list on my phone. However I'm unsure of how to do this on VM.

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    259
    Phone
    Galaxy S II
    Carrier
    Straight Talk
    Feedback Score
    0
    There is no roaming on virgin mobile usa

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,664
    Phones
    Motorola Triumph, LG Optimus V
    Motorola Triumph
    LG Optimus V
    Carrier
    Virgin Mobile USA
    Feedback Score
    2 (100%)
    You... have a VM phone, eh? Or no? I strongly recommend checking out the coverage map, and taking the lack of roaming, anywhere, very seriously. Virgin Mobile runs exclusively off the Sprint backbone. There's no roaming charges because there's NO ROAMING.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    U S and A
    Posts
    101
    Phones
    Past Phones: c332, a680, a950, sidekick 2&LX, 9900
    Current Phone: Optimus V
    Next Phone: Galaxy S2
    Feedback Score
    0
    Yikes.

    I recently switched from Verizon to VM (was waiting for them to offer an Android phone ). So far I love the Intercept, despite it's intermittent lag. However I will be sure to check the map prior to trips to more rural areas. Thank you guys.

    I apologize if this has been mentioned elsewhere, but what percentage of Sprint towers serve VM? For instance, is there any instances where a Sprint subscriber will have coverage and I may not?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3,664
    Phones
    Motorola Triumph, LG Optimus V
    Motorola Triumph
    LG Optimus V
    Carrier
    Virgin Mobile USA
    Feedback Score
    2 (100%)
    100% of Sprint towers serve VM. None of the roaming towers... Again, check coverage online. (They say having a Sprint phone on Home Only will show you what kind of Virgin Mobile service you'll get.)

Similar Threads

  1. Virgin Mobile Student Plan 2010 - includes roaming?
    By agentbob in forum Virgin Mobile Canada
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-2010, 05:08 PM
  2. virgin/unmolested iphone 3gs 3.0 JB UL first or update then do it?
    By deepinya in forum iOS Jailbreaking and Unlocking
    Replies: 12
    Last Post: 09-03-2010, 07:58 PM
  3. Am I really roaming? (Virgin Edition)
    By ezod in forum Virgin Mobile Canada
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2010, 01:52 PM
  4. Update roaming HELP
    By nillard in forum Page Plus Handset and Technical Forum
    Replies: 8
    Last Post: 02-23-2010, 11:11 AM
  5. Unicel roaming in the US Virgin Islands
    By qw3rty in forum Verizon Wireless
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2009, 02:43 PM

Bookmarks