Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 16 to 30 of 57

Thread: MTS APN settings

  1. #16
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    Good to know that there's hope. Do you remember if the MCC and MNC codes were defaulted to 302 and 660 or did you have to enter them manually?

  2. #17
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    Installed the Network Info II app and it says my operator is Rogers. It's picking up MCC-302 and MNC-720. If someone with working data on an android could tell me what it says for them, that would go a long way towards figuring out the problem.

  3. #18
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    194
    Carrier(s)
    MTS
    Feedback Score
    0
    Here are my settings:

    Name: MTS
    APN: sp.mts
    MMSC: http://mmsc2.mts.net
    MMS Proxy: 209.4.229.90
    MMS Port: 9401
    MMS Protocol: WAP 2.0
    MCC: 302
    MNC: 660

    I did not have to set the MCC and MNC codes, they were already correct from the SIM card.

    Network Info II:

    Phone Type: GSM
    Operator: 3G MTS
    Country: ca
    MCC+MNC: 302720

  4. #19
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    Are you running android 2.2?

  5. #20
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    194
    Carrier(s)
    MTS
    Feedback Score
    0
    2.2.1

    Android Revolution HD 3.3

  6. #21
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    I guess my next step is to find someone with a working android setup and beg/borrow/steal their sim card to try on my phone. Any takers?

  7. #22
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    32
    Carrier(s)
    Rogers, Fido, Telenor RS, T-Mobile DE, T-Mobile US
    Feedback Score
    0
    did you give your imei # to mts during the activation? that way you would get the settings OTA

    Sent via the HowardForums Android app

  8. #23
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    I'm pretty sure the CSR took the imei#. I should probably get him to double check it just in case he entered it wrong.

  9. #24
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    10
    Carrier(s)
    MTS
    Feedback Score
    0
    Just got back from MTS (South Pembina). My Motorola Atrix running strong, data and everything. No issues relating to the MCC and MNC numbers at all, as previously reported.

  10. #25
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Outside of Winnipeg
    Posts
    98
    Device(s)
    Samsung Galaxy S II I9100 (UK)
    Carrier(s)
    MTS 4G
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by wazoo87 View Post
    Just got back from MTS (South Pembina). My Motorola Atrix running strong, data and everything. No issues relating to the MCC and MNC numbers at all, as previously reported.
    you got the atrix working? can you do me a favour and run a speed test? ive read the atrix is crippled with an upload of no more than 400 kbps, would be great if that were untrue

  11. #26
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    wazoo... if you look at Network Info II, does it come up as Rogers or MTS? i'm really starting to think that something is wrong on the MTS side.

  12. #27
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    10
    Carrier(s)
    MTS
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by neonneophyte View Post
    you got the atrix working? can you do me a favour and run a speed test? ive read the atrix is crippled with an upload of no more than 400 kbps, would be great if that were untrue
    Download speed of 4902kbps and a terrible upload speed of 382kbps. I did read a fix about it on xda.

  13. #28
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    10
    Carrier(s)
    MTS
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by drewbop View Post
    wazoo... if you look at Network Info II, does it come up as Rogers or MTS? i'm really starting to think that something is wrong on the MTS side.
    It comes up as rogers, which is kinda bizzare.

  14. #29
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    i am having the same problems with the motorola atrix, its unlocked i am able to use voice & sms but no data, will not save my APN files to the phone, any suggestions??

  15. #30
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    23
    Feedback Score
    0
    so far of the 4 atrix i've heard about, 3 don't get data and one does. could it have something to do with the original provider? mine's from the bell network.

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 08-25-2010, 12:54 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 02-14-2010, 10:43 PM
  3. Replies: 31
    Last Post: 11-30-2009, 02:27 PM

Tags for this Thread

Bookmarks