Results 1 to 11 of 11

Thread: T-Mobile Mytouch 4G - Does not recognize Wind sim.

  1. #1
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Surrey
    Posts
    103
    Carriers
    Fido
    Verizon
    Feedback Score
    0

    T-Mobile Mytouch 4G - Does not recognize Wind sim.

    I just picked up a white Mytouch 4G for my wife. I unlocked it and my Fido sim works great on 2G. However when I put the Wind sim in, it says "No sim inserted. Please insert a sim card."
    Anyone else had this problem?

    I noticed the contacts on the two sims look a little different. The fido sim is brand new and contacts are narrower than the wind sim.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,251
    Phones
    Nokia E72 X10
    Nokia N95-4 8GB
    IPhone 3G 3GS Iphone 4
    Carriers
    Rogers/Vodafone.DE O2.DE Cellcom Fido
    WIND.GR T-Mobile.DE E-Plus Tchibo Aldi K&K MagnaMobile.DE
    Feedback Score
    0
    Now while I did not have this with Wind I did have this with a handset I did have. The Old rogers sim was different than the new one and did not work, rogers gave me a new sim and all was well.. contact wind and see if they will swap it out.. better yet go to a wind location and give it a go. I would suggest you not tell them it worked with a fido sim.. that may confuse them and they will tell you it is a handset issue. just act like it is not working and they may give you a new sim. How old is your sim from wind? have you any friends that have a newer sim you could try?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Surrey
    Posts
    103
    Carriers
    Fido
    Verizon
    Feedback Score
    0
    Good advice, Thanks!
    One of the guys at work has a Wind phone. I'll try his sim today.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    33
    Feedback Score
    0
    I'm currently using a myTouch 4G with Wind right now, never had any issues with the SIM. I have used it with the previous version of the Wind SIM card, and the new one.

  5. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    Toronto
    Posts
    4,127
    Phones
    GNex, Galaxy S, Nokia 5230 and babysitting a MC950D & an iphone4 16gig -- That thing has got to go!
    Nexus One; TyTn; BJII; 6620; T610; M55UnLkd;
    M55UnLkd; 3390; 6190; 7190; 8290UnLkd; T720; Moto V60gUnLkd; R520 The last great Ericsson!
    Carrier
    Wind & Fido-Rogers
    Feedback Score
    0
    The phone should work. Perhaps go to store and ask them to lend you a sim, see if it works. Maybe you might have to purchase a new one?
    FIDO Power User:
    Unlimited Data Line Only

    Ex-Wind, Now Mobilicity Data & Phone

    Surfing the Mobile net with wild abandon.

    From Toronto? Want to meet new friends? Then come out, don't be shy! it is not spam I run the group myself, now with 1550+ people! Check here!
    Visit my blog!

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Downtown Vancouver
    Posts
    296
    Carriers
    Wind
    Feedback Score
    0
    +1 for using a MT4G on wind with no problems.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Surrey
    Posts
    103
    Carriers
    Fido
    Verizon
    Feedback Score
    0
    I figured it out, the white colored older wind sim will not work. But if you are using the newer black sim it works great.

    Sent from my Nexus S using HowardForums

  8. #8
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    83
    Carrier
    Mobilicity
    Feedback Score
    0
    Known issue with wind sim cards, mine stopped working after 5 months.
    just go to a corporate store they should change it w/o any charge.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    10,094
    Feedback Score
    3 (100%)
    Quote Originally Posted by Lazlow View Post
    +1 for using a MT4G on wind with no problems.
    +2 I love the MyTouch, totally abusing the network with mine

  10. #10
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    United States
    Posts
    265
    Phone
    iPhone 5S/Nexus 4
    Carrier
    AT&T/T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Mr Mystery View Post
    +2 I love the MyTouch, totally abusing the network with mine
    What kinda data (up & down) do you get?

  11. #11
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    10,094
    Feedback Score
    3 (100%)
    Quote Originally Posted by Salkatib View Post
    What kinda data (up & down) do you get?
    Depends where I am. As high as 4 Mbps down, up is never anything to brag about.

Similar Threads

  1. Looking For: Tmobile HTC g1 or mytouch 3g/1.2/3.5mm or wind mobile compatible phone
    By fatboi55 in forum GSM phone Buy/Sell/Trade
    Replies: 0
    Last Post: 12-20-2010, 04:20 PM
  2. myTouch 4G on WIND
    By escrayzee in forum WIND Mobile
    Replies: 9
    Last Post: 12-13-2010, 12:26 PM
  3. Android 2.2 for MyTouch 3G on WIND
    By gfries in forum WIND Mobile
    Replies: 9
    Last Post: 09-27-2010, 11:47 AM
  4. Need Some Help/Info on WIND and MyTouch
    By sunnykill in forum WIND Mobile
    Replies: 1
    Last Post: 04-26-2010, 09:26 PM
  5. WIND to Get MyTouch 3G/Magic+
    By kmusky in forum WIND Mobile
    Replies: 8
    Last Post: 03-04-2010, 04:17 PM

Tags for this Thread

Bookmarks