Results 1 to 11 of 11

Thread: Htc Thunderbolt 4G Flashing To Cricket

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Work
    Posts
    86
    Device(s)
    Blackberry Pearl 8130 (Fully flashed)
    Carrier(s)
    Pocket
    Feedback Score
    0

    Htc Thunderbolt 4G Flashing To Cricket

    This is how i flashed the Thunderbolt to Cricket. Not sure if there is another thread of this but if there is mods delete this, if not you have permission to edit this Thread to make it more clean. First thread for me.

    -Lovehatehero123
    aka
    Oriax123 in other Forums


    Cdma workshop 2.7 will work but if you have 3.5 or later is better.
    Qpst DOES work if you dont read from the phone. Just write.

    Codes i know:
    ##778# send
    ##PROGRAM# send
    ##DIAG# send for Diag mode i use "GScript" because it doesnt require you to reboot your phone everytime.
    ##3242#send

    You can use Greenk45 with this, tried Apnbackup but doesnt seem to help much.

    PRL:*228 will not work for the Thunderbolt. (at least for me)
    1.connect the phone to cdma workshop but do not read (used gscript for diag mode, itll only show the cdma port)
    2.Send Spc code to the Phone.
    3.go to the "Other" tab and navigate to "R-UIM" and click read.
    4.Change it to "NV Only" and write to phone. It should say Successful
    5.Now you can pick the Prl you want to use and write it.

    Reboot.

    I usually reboot using adb commands but i made a GUI program for all my rooting,cricket data,reboot and recovery needs.

    Now you all already know how to write everything else to the phone,
    User:[email protected]
    Pass:cricket
    MIP
    UM
    AN

    and so on and so forth.

    *If you cant get QPST to work or dont have CDMA workshop 35. or later you can just do ##PROGRAM# and edit from the phone itself.

    Also do a ##778# send then to Modem settings.
    Go down and pick “Rev A“
    choose enable , hit the menu button and then “Commit Modifications.”
    and reboot.

    dial *#*#4636#*#* go to phone info, then set preferred network type to CDMA auto (PRL) ---will stop phone from looking for LTE signal

    Hit thanks if i helped.

    Why pay for something when you can do it for free?
    H!GH [email protected]

    To fix the data issue on flashing this phone. (take the sim card out) lol :P

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    13
    Feedback Score
    0
    it work only thing for me i make it page plus thank you.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    27
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by lovehatehero123 View Post
    this is how i flashed the thunderbolt to cricket. Not sure if there is another thread of this but if there is mods delete this, if not you have permission to edit this thread to make it more clean. First thread for me.

    -lovehatehero123
    aka
    oriax123 in other forums


    cdma workshop 2.7 will work but if you have 3.5 or later is better.
    Qpst does work if you dont read from the phone. Just write.

    Codes i know:
    ##778# send
    ##program# send
    ##diag# send for diag mode i use "gscript" because it doesnt require you to reboot your phone everytime.
    ##3242#send

    you can use greenk45 with this, tried apnbackup but doesnt seem to help much.

    Prl:*228 will not work for the thunderbolt. (at least for me)
    1.connect the phone to cdma workshop but do not read (used gscript for diag mode, itll only show the cdma port)
    2.send spc code to the phone.
    3.go to the "other" tab and navigate to "r-uim" and click read.
    4.change it to "nv only" and write to phone. It should say successful
    5.now you can pick the prl you want to use and write it.

    Reboot.

    I usually reboot using adb commands but i made a gui program for all my rooting,cricket data,reboot and recovery needs.

    Now you all already know how to write everything else to the phone,
    user:[email protected]
    pass:cricket
    mip
    um
    an

    and so on and so forth.

    *if you cant get qpst to work or dont have cdma workshop 35. Or later you can just do ##program# and edit from the phone itself.

    Also do a ##778# send then to modem settings.
    Go down and pick “rev a“
    choose enable , hit the menu button and then “commit modifications.”
    and reboot.

    Dial *#*#4636#*#* go to phone info, then set preferred network type to cdma auto (prl) ---will stop phone from looking for lte signal

    hit thanks if i helped.

    Why pay for something when you can do it for free?
    thanks for your tutorial, it did work. Now the problem is i don't know which esn to use. What esn do you use to activate the phone???? The only one that shows up on here cdma ws is 990000xxxxxx i tried this by converting it to dec and activating. No luck. Any one know which esn to use or how to get it????
    Burn brain for the Gain

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Work
    Posts
    86
    Device(s)
    Blackberry Pearl 8130 (Fully flashed)
    Carrier(s)
    Pocket
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by BeanP View Post
    thanks for your tutorial, it did work. Now the problem is i don't know which esn to use. What esn do you use to activate the phone???? The only one that shows up on here cdma ws is 990000xxxxxx i tried this by converting it to dec and activating. No luck. Any one know which esn to use or how to get it????
    Sorry for the late reply, convert it and use the dec meid.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    all i get in qpst is unknown connection error the phone shows up in configuration any ideas

  6. #6
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    27
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by lovehatehero123 View Post
    Sorry for the late reply, convert it and use the dec meid.
    I don't really know how to convert it. Is it the same way you convert the A0000893489843 TO 26843545156546... I use cdma workshop paid version spc calculator and it gives me the dec. Is that how you mean to convert it ????
    Thanks for your reply...

  7. #7
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    1
    Feedback Score
    0
    Anyone know how to convert the imei number to meid? Im stuck with a thunderbolt I can't connect to cricket without an meid!

  8. #8
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    19
    Feedback Score
    0
    Has anyone figured how to write to the NAM/SIM?

    I can't change the MIP/DUN ID settings. We are stuck at 1x until we get this solution.
    EVO 3D P+ CleanRom

  9. #9
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Philadelphia
    Posts
    20
    Device(s)
    HTC Droid Eris
    Carrier(s)
    Pageplus Wireless
    Feedback Score
    0
    I have a Thunderbolt working on Cricket and I got proof, roof come to my channel the video will be up soon only problem just need to get the mms working, anyone know any ideas let me know the settings for mms for cricket?
    ThunderBolt MMS settings says: I am looking for MMS PROXY?
    MMS Settings: MMSC?
    MMS PROXY? http://mms.mycricket.com/servlets
    MMS Port? Should be 8080

    anyway I need some help and I am tired of giving this stuff, another try seems like I might do more damage then good, I can not afford another flashing, I have spent to much already.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Philadelphia
    Posts
    20
    Device(s)
    HTC Droid Eris
    Carrier(s)
    Pageplus Wireless
    Feedback Score
    0

    Experienceing Problems with not only flashing but people period!

    Some are good at what they do, but have communication issues with others and I decided instead of depending the the elite so called flashing arena I took my money to straight talk because now all my settings work, talk, text, web, mms FLAWLESS! I am done with cricKet no more of there trash customer nervous service. Those people could not cook a hot with the instructions. Brainless people and after I purchased a new phone unlocked HTC inspire now they offered me a free Android after me calling over 6 times to customer service, now I get a bill $45 a month unlimited everything now I am saving money and saving myself the headache leave all this flashing stuff to those who want the headaches!

    Now I have been there and done that no more flashing for me, no more

  11. #11
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    11
    Feedback Score
    0

    hotspot working oriax123?

    How do I get hotspot to work? Thanks in advance. Im already fully flashed with jmod ics v3 rom. Just no hotspot!

Similar Threads

  1. Flashing Thunderbolt
    By steven6500 in forum MetroPCS Flashing and Modding
    Replies: 60
    Last Post: 04-24-2012, 05:40 PM
  2. HTC Thunderbolt MetroPCS Flashing *Experts Needed*
    By jd2589 in forum MetroPCS Flashing and Modding
    Replies: 3
    Last Post: 03-07-2012, 01:25 PM
  3. Replies: 14
    Last Post: 02-21-2012, 02:43 AM
  4. Thunderbolt Full 3G Cricket solution
    By Dexter35803 in forum Cricket/AIO
    Replies: 19
    Last Post: 12-12-2011, 10:25 AM
  5. Got the Thunderbolt..Can it go on Cricket???
    By ermyjg in forum Cricket/AIO
    Replies: 13
    Last Post: 08-06-2011, 01:55 PM

Tags for this Thread

Bookmarks