Results 1 to 15 of 15

Thread: 302490 instead of WIND HOME, on Nexus S

  1. #1
    Join Date
    May 2004
    Location
    Canada - Toronto
    Posts
    1,570
    Phones
    Google Nexus S
    Samsung Note 2, Google Nexus S
    Iphone 3gs 16gb
    Carriers
    WIND MOBILE
    Feedback Score
    0

    302490 instead of WIND HOME, on Nexus S

    Simple as title,

    My newly activated line shows 302490 instead of WIND HOME and I dont know if its home or away.

    Any suggestion fix the problem?
    Line 1 WIND: $40 Holiday Miracle Plan
    Unlimited CA/US Call, MMS, Data, Int. Text
    Line 2 WIND: $40 Holiday Miracle Plan
    Unlimited CA/US Call, MMS, Data, Int. Text
    Line 3 WIND: $10 1GB Ineternet Plan
    = $75 + HST

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,282
    Carrier
    Koodo
    Feedback Score
    0
    Nothing to do really. Same issue on my MyTouch 4G. You learn to live with it....

    Sent from my HTC Glacier using HowardForums
    Rome wasn't built in a day, but if Wind was the builder, it would still be under construction.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    479
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by syzuie View Post

    My newly activated line shows 302490 instead of WIND HOME
    302490 IS Wind Mobile.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    GTA
    Posts
    152
    Phone
    Samsung Galaxy S4 "Google Edition"
    Carrier
    WIND Mobile
    Feedback Score
    0
    Put the phone on Airplane mode then put back to normal .. the phone would find the WIND Home it self if you're in the wind home zone.

    Sent from my Nexus S using HowardForums
    ________________

    Unlimited North America Calling/MMS
    Unlimited Global text
    Unlimited Data/BBM
    Voicemail + Call Control features
    ____________________________________________
    A powerful person is not he who out wrestles other ..
    A powerful person is he who controls himself when angry .. Muhammad (PBUH)

  5. #5
    Join Date
    May 2004
    Location
    Canada - Toronto
    Posts
    1,570
    Phones
    Google Nexus S
    Samsung Note 2, Google Nexus S
    Iphone 3gs 16gb
    Carriers
    WIND MOBILE
    Feedback Score
    0
    thanks LeSong -- your suggested solution solved the issue..

  6. #6
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Canada
    Posts
    1,420
    Carriers
    Koodo
    Mobilicity
    Feedback Score
    0
    I've a friend who has this same issue in Vaughan, Ontario -- right on the perimeter of WIND's coverage in the GTA.

    In her case its due to a new tower that's testing but hasn't yet gone live.
    My mobile memoirs — free ebook available here.
    My HoFo feedback... is that still a thing?

  7. #7
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Posts
    265
    Carrier
    WIND
    Feedback Score
    0
    I have the same thing on my new Mythouch 4G, not a huge issue, but it would be nicer to see Wind Home.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    GTA/Hamilton
    Posts
    951
    Carriers
    WIND Mobile
    Feedback Score
    0
    It says 302490 in Network Operators for me but on the actual lock screen on my S it states "WIND Home" so it's no biggie for me.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Francisco
    Posts
    5,073
    Phone
    Nexus 5
    Carriers
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    WIND doesn't seem to broadcast a name - only the number. If you do a network scan on a phone with no SIM, you'll see "ROGERS" and "302490".
    Coverage Mapper - A crowd sourced cellular signal strength mapping application
    Download from the Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/d...CoverageMapper.
    http://www.coveragemapper.com

    The opinions stated here are my own, not necessarily those of my employer.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Posts
    265
    Carrier
    WIND
    Feedback Score
    0
    So I wonder where phones get the "wind home" then, I have used both non wind and wind phones and they have all shown Wind home until I got this Mytouch 4G, could it be a SIM card issue? I have a brand new card last week...

  11. #11
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Francisco
    Posts
    5,073
    Phone
    Nexus 5
    Carriers
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by jojowasher View Post
    So I wonder where phones get the "wind home" then, I have used both non wind and wind phones and they have all shown Wind home until I got this Mytouch 4G, could it be a SIM card issue? I have a brand new card last week...
    The SIM can override any network name. That's how they get everything to show up as WIND Away. It's also how they get 302490 to show as WIND Home.

  12. #12
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    GTA/Hamilton
    Posts
    951
    Carriers
    WIND Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by canadiancow View Post
    The SIM can override any network name. That's how they get everything to show up as WIND Away. It's also how they get 302490 to show as WIND Home.
    Doesn't override anything on my phone. :P

  13. #13
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ottawa, ONT
    Posts
    150
    Phones
    Blackberry Q10
    Samsung Sidekick 4G
    Motorola Cliq
    Carriers
    Virgin Mobile ('14-)
    Rogers ('08-'10)
    Feedback Score
    0
    When I was using my default ROM, it showed Wind Home. When I switched to other ROMs and CM7, it has shown 302490.

  14. #14
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    San Francisco
    Posts
    5,073
    Phone
    Nexus 5
    Carriers
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by WhatsGood613 View Post
    When I was using my default ROM, it showed Wind Home. When I switched to other ROMs and CM7, it has shown 302490.
    CM7 shows WIND Home for me (most of the time).

  15. #15
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Toronto
    Posts
    38
    Carrier
    Wind Mobile
    Feedback Score
    0
    I'm also using the Nexus S, I see your problem was solved at the home screen by going into Airplane mode. If you manually try and lock it to a carrier on the Wireless Networks screen you'll continue to see the 302490, make sure you select this one not the other since I believe that's Mobilicity!
    Irresistible 35:
    $35 / Month Unlimited Features:
    Canada-wide calling, US Long Distance Calling, Incoming/Outgoing Text (CA/US), Incoming/Outgoing Global Text, Incoming/Outgoing Picture Messaging (CA/US), Infinite BlackBerry/Infinite Mobile Data, Caller ID, Missed-Call Alerts, Call Forward, Call Conferencing, Call Waiting, Call Hold, Voicemail

Similar Threads

  1. Replies: 18
    Last Post: 10-24-2011, 12:53 PM
  2. Wind Home on Nexus S
    By QS2k5 in forum WIND Mobile
    Replies: 2
    Last Post: 02-28-2011, 05:20 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 12-12-2010, 10:47 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 06-15-2010, 03:39 PM
  5. Indication of WIND Home on Nexus One?
    By Aranis in forum WIND Mobile
    Replies: 20
    Last Post: 04-04-2010, 02:06 PM

Tags for this Thread

Bookmarks