Results 1 to 10 of 10

Thread: Problems with ST byop Cant call to activate!!!!!

  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    3
    Feedback Score
    0

    Problems with ST byop Cant call to activate!!!!!

    I bought a casio commando off ebay to use on ST byop.Its supposed to be jailbroken.When i go to call *22890 it says mobile network not available.at top of screen,activate phone. ST says its because my PRL is unknown.Verizon and casio both say they cant help!! Any ideas? My service bars are grey aand have a small x above them.Please someone help me with a fix!!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2,076
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Thwackaddict View Post
    I bought a casio commando off ebay to use on ST byop.Its supposed to be jailbroken.When i go to call *22890 it says mobile network not available.at top of screen,activate phone. ST says its because my PRL is unknown.Verizon and casio both say they cant help!! Any ideas? My service bars are grey aand have a small x above them.Please someone help me with a fix!!
    since you bought the phone on ebay,i would have the phone's esn checked to make sure the phone is not blacklisted.
    http://swappa.com/esn

  3. #3
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    behind the baseball field
    Posts
    155
    Phones
    iPhone 4 on ST&t
    iPhone 4
    ICS 4.0.3 Lenovo a1
    Carrier
    ST on AT&T SIM
    Feedback Score
    0
    You can't "Jailbreak" an Android, but you can do something similar called "Rooting", maybe that is what you meant. Or unlocked? I looked into this and found one guy that had his hooked up just fine through the CDMA program, so at least we know its possible. Everything but the Verizon app store works.
    *who was phone?*

    ;3

  4. #4
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    I checked esn its clean. How do i know if its been rooted or can i have it re-rooted or flashed or something? I dont know alot about these new phones just want to talk text and use my phone.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2,076
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Thwackaddict View Post
    I bought a casio commando off ebay to use on ST byop.Its supposed to be jailbroken.When i go to call *22890 it says mobile network not available.at top of screen,activate phone. ST says its because my PRL is unknown.Verizon and casio both say they cant help!! Any ideas? My service bars are grey aand have a small x above them.Please someone help me with a fix!!
    when you add service press *288 and press 1 to activiate your service.

  6. #6
    Join Date
    May 2013
    Posts
    268
    Carriers
    T-Mobie
    AT&T
    Feedback Score
    0
    Did the ebay auction actually describe it as "jailbroken"? Or rooted, or unlocked? What was the description?

    What steps did you take before dialing *22890? Did you activate it with straight talk? *228 or *22890 is after you've successfully activated and paid for service w/ST. Just checking.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    293
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by october262 View Post
    when you add service press *288 and press 1 to activiate your service.
    This is INCORRECT.

    You must dial *228, 1

    However, the OP's problem sounds like a lack of reception more than lack of ability to activate the phone.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    16,762
    Phones
    AT&T Apple iPhone 5S
    AT&T Apple iPhone 5S
    Carrier
    AT&T Mobility
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Thwackaddict View Post
    I bought a casio commando off ebay to use on ST byop.Its supposed to be jailbroken.When i go to call *22890 it says mobile network not available.at top of screen,activate phone. ST says its because my PRL is unknown.Verizon and casio both say they cant help!! Any ideas? My service bars are grey aand have a small x above them.Please someone help me with a fix!!
    Which Casio Commando did you get?
    This one: http://www.phonescoop.com/phones/phone.php?p=3062
    or this one: http://www.phonescoop.com/phones/phone.php?p=3950

    The second one is unacceptable because it has LTE capability.

    Bear in mind that you need to purchase both a Network Access Card and at least a $45 service card before you can start service with Straight Talk on a CDMA telephone.
    Last edited by efparri; 02-07-2014 at 09:06 AM.
    Earl F. Parrish

  9. #9
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    3
    Feedback Score
    0
    Mowgie it said jailbroken. Straight talk acticvated account and entered access code for me.

    Earl i bought the code and already have unlimited plan.Phone wont dial anything out says mobile network not available. Do you guys think rooting my phone would help it.Maybe they messed something up when whoever tried to jailbreak or whatever they did too it?Its the 3g commando.C771 M070

  10. #10
    Join Date
    May 2013
    Posts
    268
    Carriers
    T-Mobie
    AT&T
    Feedback Score
    0
    The obvious fix would be to return to seller, which is what I recommend.

    The tricky part is your already spent the cost of activating ($15?) and 30 days of service ($45).

    If you have another ST phone or sim you could move the service to there until you obtain a replacement.

    Or just hold on to the phone you have until you obtain your replacement, begin the return process on eBay while you're waiting for the new phone.

    Also check your phone and make sure the ESN under the battery matches what the phone identifies as.

    Sent from my GT-I9205 using HoFo mobile app

Similar Threads

  1. problems with online acct cant see SENTBOX
    By ram101 in forum TELUS Mobility
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2004, 06:41 PM
  2. Problem with my i730 when Calling....
    By ~ever~ in forum General Nextel Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-04-2004, 05:07 PM
  3. problem with recording a phone call..
    By jeri534 in forum SonyEricsson
    Replies: 4
    Last Post: 01-20-2004, 09:34 AM
  4. problem with internet and incoming calls
    By nextelbuddy in forum General Nextel Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-09-2003, 03:04 PM
  5. Problem with T39 and diverting calls
    By Frosty Vibe in forum SonyEricsson
    Replies: 2
    Last Post: 11-06-2002, 10:43 AM

Tags for this Thread

Bookmarks