Results 1 to 3 of 3

Thread: DTEK 50 problem with headphones

  1. #1
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    2,241
    Device(s)
    Samsung Galaxy S4
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0

    DTEK 50 problem with headphones

    Hi, I'm new to Blackberry, upgraded to DTEK 50 from Samsung S4.

    One of the very important features for me was that the music starts playing automatically upon pluggin in headphones, and stops playing with the removal of the headphones. It was working fine with my 4 year old Samsung.

    But the Blackberry only starts the music when I plug in my headphones, it doesn't stop when I unplug it (asside from a few odd times, I guess when the phone wasn't locked?), rather it continues playing music through the phone's speakers. It's a real pita if I'm at work as I scramble to to turn it off while everyone including my boss looks at me, and in my car since it's winter I've got my golves on so I have to take them off to unlock the phone and stop the music.

    Is there a way to get this to work. I was using the exact same music app (Player Pro) and so the only different is the hardware, and the fact that DTEK50 runs on Marshmollow as opposed to Lollipop on my S4.

    I also noticed, a few times, that when the music resumes, it's very choppy (cuts every 1 second) until I skip to the next song. It's like it can't resume the same song. Never had that issue with the S4 either with the same app. I'm not streaming, I've got all my library loaded on the SD card.
    -Sam
    Oh, shut up.
    Just shut up!
    I can't beleive you don't shut up!!!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Toronto
    Posts
    2,031
    Device(s)
    BB Passport, MS 650DS, W10 Alcatel Idol 4s
    Carrier(s)
    WIND Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by WHO View Post
    Hi, I'm new to Blackberry, upgraded to DTEK 50 from Samsung S4.

    One of the very important features for me was that the music starts playing automatically upon pluggin in headphones, and stops playing with the removal of the headphones. It was working fine with my 4 year old Samsung.

    But the Blackberry only starts the music when I plug in my headphones, it doesn't stop when I unplug it (asside from a few odd times, I guess when the phone wasn't locked?), rather it continues playing music through the phone's speakers. It's a real pita if I'm at work as I scramble to to turn it off while everyone including my boss looks at me, and in my car since it's winter I've got my golves on so I have to take them off to unlock the phone and stop the music.

    Is there a way to get this to work. I was using the exact same music app (Player Pro) and so the only different is the hardware, and the fact that DTEK50 runs on Marshmollow as opposed to Lollipop on my S4.

    I also noticed, a few times, that when the music resumes, it's very choppy (cuts every 1 second) until I skip to the next song. It's like it can't resume the same song. Never had that issue with the S4 either with the same app. I'm not streaming, I've got all my library loaded on the SD card.
    I hate to suggest you go elsewhere to get an answer to your issue but seeing as no-one has replied to date you might want to try one or both of these sites:

    http://forums.crackberry.com/blackberry-dtek50-f454/

    http://forums.androidcentral.com/blackberry-dtek50/

    Hope you find the answer you're looking for.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    2,241
    Device(s)
    Samsung Galaxy S4
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0
    Thanks for the suggestions. Searching online led me to a few sites including crackberry and the like, but so far I've had no luck.
    I even downloaded the app "macro droid" and created a macro for "headset removed = sound stops" but no change. It worked right after I loaded the macro, but the next time it failed again and the music played through the speakers again.

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 08-05-2007, 10:38 PM
  2. problem with headphones for w810i??
    By leesmack in forum SonyEricsson
    Replies: 2
    Last Post: 11-24-2006, 12:13 AM
  3. problem with headphones in 8100
    By Aaron07 in forum Feature Phones
    Replies: 5
    Last Post: 01-26-2006, 05:00 PM
  4. Headphones problems with Lg Vx8100
    By fatboy870 in forum LG
    Replies: 3
    Last Post: 12-25-2005, 01:04 AM
  5. Replies: 10
    Last Post: 07-02-2005, 02:33 AM

Tags for this Thread

Bookmarks