Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Data stalls and fails to work?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2,103
    Device(s)
    One Plus One (Virgin), iPhone 5c (Mobi)
    Carrier(s)
    Virgin > Fongo, Chatrlicity
    Feedback Score
    0

    Data stalls and fails to work?

    Recently, my data on my lines seems to be close to unusable where it just sits and doesn't get any traffic from the tower. Is anyone else also experiencing this?

    Also, when it does work, the quality seems to be really low. I made a fongo call on data and the other person said I kept breaking up.

    Congestion? Chatr getting oversold? Rogers giving mobi users even stricter QoS?

    Or is this just me that is having this problem?
    Bell SK+fongo:
    $85 Unlimited NA, NA text, US Roaming, 15GB

    Chatrlicity:
    $30 Unlimited NAM , $30 Unlimited Province Wide

  2. #2
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    372
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fruvous View Post
    Recently, my data on my lines seems to be close to unusable where it just sits and doesn't get any traffic from the tower. Is anyone else also experiencing this?

    Also, when it does work, the quality seems to be really low. I made a fongo call on data and the other person said I kept breaking up.

    Congestion? Chatr getting oversold? Rogers giving mobi users even stricter QoS?

    Or is this just me that is having this problem?
    This may sound like a dumb question. But what sim card are you using? If its still the moblicity one. Get the upgraded Chatr Sim card. My brother and mom both had a similar issue. Getting the Chatr Sim fixed it

    Sent from my A0001 using Tapatalk

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2,103
    Device(s)
    One Plus One (Virgin), iPhone 5c (Mobi)
    Carrier(s)
    Virgin > Fongo, Chatrlicity
    Feedback Score
    0
    Using Chatr sims.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    372
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fruvous View Post
    Using Chatr sims.
    Have you contacted Chatr through twitter or Facebook about the issue?

    Sent from my A0001 using Tapatalk

  5. #5
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    257
    Device(s)
    iPhone SE, Note 4
    Carrier(s)
    TELUS, chatr (Mobilicity)
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fruvous View Post
    Recently, my data on my lines seems to be close to unusable where it just sits and doesn't get any traffic from the tower. Is anyone else also experiencing this?

    (...)
    I had a similar problem just when Chatr was in the long process of migrating us over last year. I sometimes had to turn Airplane Mode on a bit and turn it back off to get data working again. Sometimes that didn't work and I had to shut down my iPhone for 30 minutes or so and then data was working fine again. I thought this was related to our upcoming move.

    I was finally migrated in November (one of the last ones) and it happened one or two more times. I went to the Chatr kiosk and they just pulled my Mobilicity SIM card out and put it right back in. I haven't had the problem since. Somehow my Mobilicity SIM card wasn't seated properly in the SIM tray.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Van
    Posts
    595
    Carrier(s)
    Mobilicity
    Feedback Score
    0
    I am still using a Mobilicity SIM, no data issues at all.

    Sent from my HUAWEI NXT-AL10 using Tapatalk
    (\__/)
    (='.'=)This is Bunny. Copy and paste bunny into your
    (")_(")signature to help him gain world domination.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    280
    Device(s)
    BlackBerry Priv and Z30
    Feedback Score
    0
    I'm still on an old Mobilicity SIM and I'm experiencing similar problems to what OP described above.

    Supposing that I want to get a new Chatr SIM, does anyone know where I should go? Will any Rogers Wireless store carry them or do I have to find Chatr branded retailer (there aren't any near me).

    And are they going to charge me for the new SIM, or will I get one for free because I was grandfathered over?

  8. #8
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    372
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Minor Domo View Post
    I'm still on an old Mobilicity SIM and I'm experiencing similar problems to what OP described above.

    Supposing that I want to get a new Chatr SIM, does anyone know where I should go? Will any Rogers Wireless store carry them or do I have to find Chatr branded retailer (there aren't any near me).

    And are they going to charge me for the new SIM, or will I get one for free because I was grandfathered over?
    You can get them at any place chatr sim card are sold like Best Buy. You'll get charged $10. But if you call customer service they will credit you the $10

    Sent from my A0001 using Tapatalk

  9. #9
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    280
    Device(s)
    BlackBerry Priv and Z30
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Techguy12 View Post
    You can get them at any place chatr sim card are sold like Best Buy. You'll get charged $10. But if you call customer service they will credit you the $10

    Sent from my A0001 using Tapatalk
    Thanks. Going to check it out this weekend.

    I spoke to a Chatr rep, and they told me that Rogers/Fido/Chatr stores (but not third party retailers such as Best Buy or Shoppers) should have also received a supply of free SIM cards to distribute specifically to ex-Mobility who need to swap SIMs.

  10. #10
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    372
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Minor Domo View Post
    Thanks. Going to check it out this weekend.

    I spoke to a Chatr rep, and they told me that Rogers/Fido/Chatr stores (but not third party retailers such as Best Buy or Shoppers) should have also received a supply of free SIM cards to distribute specifically to ex-Mobility who need to swap SIMs.
    Unfortunately chatr reps tend to be just as misinformed as Mobilicity ones were. Best buy has chatr sims. Just call before hand to make sure your local store has stock. And keep us posted

    Sent from my A0001 using Tapatalk

  11. #11
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    280
    Device(s)
    BlackBerry Priv and Z30
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Techguy12 View Post
    Unfortunately chatr reps tend to be just as misinformed as Mobilicity ones were. Best buy has chatr sims. Just call before hand to make sure your local store has stock. And keep us posted

    Sent from my A0001 using Tapatalk
    Sorry if I was unclear. I didn't mean to imply that Best Buy did not have Chatr SIMS.

    I was saying that according to the Chatr rep, Rogers/FIDO/Chatr stores should have a supply of FREE SIM cards for ex-Mobilicity users, and that although Best Buy should also have Chatr SIMs, they would not be free.

  12. #12
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    280
    Device(s)
    BlackBerry Priv and Z30
    Feedback Score
    0
    Picked up a new SIM over the weekend, but got it from Walmart since I was already there - didn't feel the need to hike around looking for a Rogers or FIDO store.

    The switchover from old to new SIM was painless, although the CS rep I was speaking to didn't want to credit me the $10 at first, until she saw that the previous CS Rep that I spoke to last week had left a note on my file saying to credit me if I ended up buying a replacement SIM, whew!

  13. #13
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    280
    Device(s)
    BlackBerry Priv and Z30
    Feedback Score
    0
    I also had a new update push out to my Priv immediately after my new SIM activated. Coincidence?

  14. #14
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    372
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Minor Domo View Post
    I also had a new update push out to my Priv immediately after my new SIM activated. Coincidence?
    How is the service now compared to the old sim card? Are the issues resolved?

    Sent from my A0001 using Tapatalk

  15. #15
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    257
    Device(s)
    iPhone SE, Note 4
    Carrier(s)
    TELUS, chatr (Mobilicity)
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Minor Domo View Post
    I also had a new update push out to my Priv immediately after my new SIM activated. Coincidence?
    My iPhone SE with a Mobilicity SIM card shows "chatr 28.2". What version did you get updated to?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. problem getting pst and mss to work with my phone
    By Fido4life in forum Motorola
    Replies: 3
    Last Post: 05-08-2005, 12:03 AM
  2. switched to enhanced data plan and not everything works now
    By BigMac546 in forum General Nextel Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 01-06-2005, 03:02 PM
  3. Replies: 8
    Last Post: 05-12-2004, 12:36 AM
  4. Replies: 8
    Last Post: 07-20-2003, 09:41 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 02-20-2003, 09:36 PM

Tags for this Thread

Bookmarks