Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: HELP - How to UNBLOCK a private number when placing calls??

  1. #1
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Canada
    Posts
    141
    Phones
    v60
    3595
    Carrier
    Rogers GSM
    Feedback Score
    0

    HELP - How to UNBLOCK a private number when placing calls??

    Hey all,

    I have my account with call privacy enabled, therefore my number always comes up blocked, but i'm wondering how i can disable it when i want the other person to see when i'm calling.

    with my old nokia on a tdma account i could do this by pressing *82 and the number, but i cannot get this to work on my NEW GSM account with the Mot. T193.

    I called customer service and they had pretty much no clue what i was talking about, big surprise there, and then eventually said try using #31# and the number....but this did not work either.

    anyone know how to get this to work. No i don't want to unblock my number and then block it when necessary, that too much of a hassel. I only want to unblock it where necessary.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Toronto
    Posts
    84
    Phone
    Ericsson T68
    Carriers
    Rogers AT&T
    Feedback Score
    0
    with every gsm phone that i've tried (that's not many :P ) but there's a function to show or block your number. U have to go into the menu to find it.

    I found mine in three different locations (on t68) on the "secret" display using the >>*> whatever code.... under options for each number in my phone book.... and under my display options.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    328
    Phones
    ericsson t28w
    motorola 7382i
    motorola t193
    Carriers
    rogers
    Telus
    Feedback Score
    0
    currently not supported by rogers

  4. #4
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Scarborough
    Posts
    4,071
    Carrier
    Bell
    Feedback Score
    0
    Originally posted by 8000Red
    currently not supported by rogers
    i think they do support it...because on my 3390...theres the option and it works

  5. #5
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Canada
    Posts
    141
    Phones
    v60
    3595
    Carrier
    Rogers GSM
    Feedback Score
    0
    Originally posted by 8000Red
    currently not supported by rogers
    yes it is because if works on the 8260 by pressing *82 as i stated above.

    also, i tried unblocking it via the phone menu and it didn't work.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    328
    Phones
    ericsson t28w
    motorola 7382i
    motorola t193
    Carriers
    rogers
    Telus
    Feedback Score
    0
    Yeah it works for the tdma network for but Gsm it doesn't work. If your number is blocked by rogers there's nothing you can do to unblock it, however if your number is displayed and you want to block it, #31# works..

  7. #7
    Join Date
    May 2002
    Location
    Waterloo
    Posts
    9,998
    Phones
    BlackBerry Bold, Apple iPhone
    SE W580i, HP iPAQ h6325
    SE W600i, Nokia 6230b
    Carrier
    Rogers Wireless
    Feedback Score
    0
    So does it cost anything to use #31# or *82 to block your number?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Scarborough
    Posts
    4,071
    Carrier
    Bell
    Feedback Score
    0
    Originally posted by orson88
    So does it cost anything to use #31# or *82 to block your number?
    no

  9. #9
    Join Date
    May 2002
    Location
    Waterloo
    Posts
    9,998
    Phones
    BlackBerry Bold, Apple iPhone
    SE W580i, HP iPAQ h6325
    SE W600i, Nokia 6230b
    Carrier
    Rogers Wireless
    Feedback Score
    0
    Originally posted by AzNcRaZycOoLeR


    no
    Kool, thx!

  10. #10
    Join Date
    May 2002
    Location
    Waterloo
    Posts
    9,998
    Phones
    BlackBerry Bold, Apple iPhone
    SE W580i, HP iPAQ h6325
    SE W600i, Nokia 6230b
    Carrier
    Rogers Wireless
    Feedback Score
    0
    OK, these codes don't work for me.

    I'm using a 3360 (TDMA) if it makes a difference.

    When I try them, I get the following:

    #31#416xxxxxxx: "We cannot complete the call as dialed..."

    *82416xxxxxxx: Call goes through, but number is still displayed.


    How is this supposed to work?

  11. #11
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Canada
    Posts
    141
    Phones
    v60
    3595
    Carrier
    Rogers GSM
    Feedback Score
    0
    orson88

    *82 is to display ur number if u have a blocked number

    *67 is what ur looking for, it's used to BLOCK caller ID

  12. #12
    Join Date
    May 2002
    Location
    Waterloo
    Posts
    9,998
    Phones
    BlackBerry Bold, Apple iPhone
    SE W580i, HP iPAQ h6325
    SE W600i, Nokia 6230b
    Carrier
    Rogers Wireless
    Feedback Score
    0
    Originally posted by I Want GSM
    orson88

    *82 is to display ur number if u have a blocked number

    *67 is what ur looking for, it's used to BLOCK caller ID

    OIC!

    But doesn't *67 cost anything?

    I think it is a pay-per-use service that costs 75 cents on landline phones...

  13. #13
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Scarborough
    Posts
    4,071
    Carrier
    Bell
    Feedback Score
    0
    Originally posted by orson88



    OIC!

    But doesn't *67 cost anything?

    I think it is a pay-per-use service that costs 75 cents on landline phones...
    doesnt cost anything....not even on landlines if im not wrong.
    well, doesnt cost n e thing on my landlind (Bell, Markham)

  14. #14
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Scarborough
    Posts
    4,071
    Carrier
    Bell
    Feedback Score
    0
    Originally posted by I Want GSM


    yes it is because if works on the 8260 by pressing *82 as i stated above.

    also, i tried unblocking it via the phone menu and it didn't work.
    theres a unblocking method on the phone menu of 8260?
    im pretty sure there isnt..
    where is it?

  15. #15
    Join Date
    May 2002
    Location
    Waterloo
    Posts
    9,998
    Phones
    BlackBerry Bold, Apple iPhone
    SE W580i, HP iPAQ h6325
    SE W600i, Nokia 6230b
    Carrier
    Rogers Wireless
    Feedback Score
    0
    Originally posted by AzNcRaZycOoLeR


    theres a unblocking method on the phone menu of 8260?
    im pretty sure there isnt..
    where is it?

    Well you have to sorta add it in yourself. I just did it for mine...

    On my 3360, you go to Settings -> Network Services -> Network Feature Setting -> Feature Code = *67 -> Send Own Caller ID -> No -> It will say "Feature Saved In Menu". Maybe it's something like that on the 8260...


    But if you want to use it from a menu, you will have to go to Settings -> Network Services -> Send Own Caller ID -> No -> Type/Find Phone Number -> OK. So I think it is easier to just type *67 each time, unless there's a shortcut I don't know about.....


    Hope this doesn't cost me anything on my bill, but I've tried it once and I should find out soon, on my next bill...

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Bookmarks