Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 40 of 87

Thread: ringtones not making it to the phone

  1. #21
    Join Date
    May 2005
    Posts
    48
    Device(s)
    v710
    Carrier(s)
    verizon
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Humpa
    If you cannot send a mid file to [email protected] then there is something wrong.
    As far as I know, this works fine for the rest of us Verizon users.
    Humpa,
    It only worked for me once. Then it never did again. So I'm wondering if morph is correct about verizon blocking mpegs now.

  2. #22
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Dallas
    Posts
    16,690
    Device(s)
    TBolt, DroidX, Incredible, Droid1, Omnia II, HTC Imagio, BB Tour, BB Storm,Touch,Dare,Voyager
    Carrier(s)
    VZW - Headsets:
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fibi713
    Humpa,
    It only worked for me once. Then it never did again. So I'm wondering if morph is correct about verizon blocking mpegs now.
    They are not blocking me. But who knows - maybe this is something new they are starting to do, but I doubt it.
    Seeing how no one else has reported a problem - and I imagine there would be a flood of posts if this were true.

    ... if you start seeing a lot of posts about it, then we'll know the answer.

  3. #23
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Humpa
    hmmm ... I thought he had posted in this thread. He must be letting me have this one.
    http://zano6.home.att.net/V710_index.htm
    yeah, plus you had already posted a link to my Transflash page

    I guess I need to change ZANO6 in the url to something like MARK_V or such... Maybe after I get the cleaned up version done... whenever that is..

    (Actually, I'm on vacation and trying to get stuff done around the house so I've been away from the computer... But I'm not getting too much accomplished Looks like I'm going to need a longer vacation )

    can you tell i like these "smiles"??
    Verizon Wireless Customer Council Member
    Verizon PHONE Hacking Info & How To's click -> HERE, <-- If you have suggestions PM me
    Need Help? PLEASE POST IN THE FORUMS instead of PM'ing me!!
    Read -> An Open Letter to those who PM me for help!


    New to forums? -> Posting and you! <-a MUST Watch for all!!

    Equipment I Have/USE click here, Phone Labs Dock-N-Talk...

  4. #24
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    FYI, I just did the following test, today, right now...

    Visited... my ringer page... right clicked on 001_CTU24.mp3 and from the pop-up... clicked Save Target As... then in the "save as..." dialog box, change the "Save As Type" to ALL FILES and changed the file name in the box to CTU24.MID then pressed the "save" button.

    Next, I opened my web browser and logged into my Gmail web mail account... I composed a new email to... [email protected]. In the subject: test ringer 1, in the body: test.. then attached the newly saved CTU24.MID and clicked send.

    I waited... Took a few minutes, then the phone beeped that a message had arrived.

    (Btw, I have auto download turned on. Menu -> Messaging -> Message Settings -> Pix Message Setup -> Download = Automatic)

    Upon Reading the message... along the bottom, I see CTU24.MID listed and highlighted. My left soft menu key says BACK, and the right says PLAY. So I press PLAY.. The sound PLAYS... while playing, the right soft menu key changes to STORE. SO I press STORE... It pops up asking where to store it (Transflash or Phone..) so I select PHONE.. The Next screen shows me STORE OPTIONS... with STORE ONLY and APPLY AS RING TONE... If select Apply As Ring Tone, It changes my phone's default ringer to this sound and its listed under Sounds in the media gallery (when showing sounds stored in the phone). And of course, if I choose STORE ONLY it still shows up under Sounds... and can later be used as a ringer, or ringer id.

    So it still works here!

  5. #25
    Join Date
    May 2005
    Posts
    48
    Device(s)
    v710
    Carrier(s)
    verizon
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Mark_Venture
    yeah, plus you had already posted a link to my Transflash page

    I guess I need to change ZANO6 in the url to something like MARK_V or such... Maybe after I get the cleaned up version done... whenever that is..

    (Actually, I'm on vacation and trying to get stuff done around the house so I've been away from the computer... But I'm not getting too much accomplished Looks like I'm going to need a longer vacation )

    can you tell i like these "smiles"??
    Mark,
    That's what I did. I followed your website on how to send ring tones but it doesn't work for me now. I don't know why. I only got one ringtone to work. I'm not sure what the problem is. Would you happen to know?

    Thanks!

  6. #26
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fibi713
    Mark,
    That's what I did. I followed your website on how to send ring tones but it doesn't work for me now. I don't know why. I only got one ringtone to work. I'm not sure what the problem is. Would you happen to know?
    See the post I did just 1 minute before your post (its Post # 24 of this thread)... Do the same exact steps. See what happens...

    Oh, if possible... use a WEB based email service (yahoo, hotmail, Gmail, etc) not Outlook, Outlook express, etc.

  7. #27
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    4
    Device(s)
    Motorola v710
    Carrier(s)
    Verizon Wireless
    Feedback Score
    0
    I've been having this problem too actually, and I just tried Mark's steps from 2 or 3 posts ago and it doesn't work for me (or, it's been over 10 minutes and I still got nothing)

    How disappointing if they're starting to limit that MPEG thing as mentioned. Maybe it's a location thing, it looks like a lot of you that aren't having any problems are from northern states. I'm in Atlanta, GA, where are people from that are having this issue?

  8. #28
    Join Date
    May 2005
    Posts
    48
    Device(s)
    v710
    Carrier(s)
    verizon
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Mark_Venture
    See the post I did just 1 minute before your post (its Post # 24 of this thread)... Do the same exact steps. See what happens...

    Oh, if possible... use a WEB based email service (yahoo, hotmail, Gmail, etc) not Outlook, Outlook express, etc.
    Mark, I tried your instruction on post #24 and used the hotmail website instead of outlook, but it still didn't work. The file arrives in my message. But when I play it, it's only 1 sec long, so I don't hear anything. Even if i store it, it'll come out the same. I tried three different mid. files and only one of them work. Could there be something different about those files? Are there certain files I can't use? All three files work fine on my computer though.

    Thanks

  9. #29
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fibi713
    Mark, I tried your instruction on post #24 and used the hotmail website instead of outlook, but it still didn't work. The file arrives in my message. But when I play it, it's only 1 sec long, so I don't hear anything. Even if i store it, it'll come out the same. I tried three different mid. files and only one of them work. Could there be something different about those files? Are there certain files I can't use? All three files work fine on my computer though.
    Hmm... when you did the steps... did you use the same file i did?

    Which 1 works? Which 2 do not work?

    When the 2 that don't work come to the phone... are they listed as... FILENAME.MID?

  10. #30
    Join Date
    May 2005
    Posts
    48
    Device(s)
    v710
    Carrier(s)
    verizon
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Mark_Venture
    Hmm... when you did the steps... did you use the same file i did?

    Which 1 works? Which 2 do not work?

    When the 2 that don't work come to the phone... are they listed as... FILENAME.MID?
    Mark,
    I didn't try the files you used. I tried some midi files I downloaded off this website I got from one of the threads in this forum. It's classical midis. I just tried another file and it worked. So for some reason, certain files do not. I don't understand why.

    The files that don't work do show up as mid files.

    Thanks!

  11. #31
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fibi713
    Mark,
    I didn't try the files you used. I tried some midi files I downloaded off this website I got from one of the threads in this forum. It's classical midis. I just tried another file and it worked. So for some reason, certain files do not. I don't understand why.
    I'm thinking It has to do with the files themselves... Try some "known good ones" from my site.

    Btw, I just tried... going to http://www.kunstderfuge.com/midi.htm and under Mozart... Downloaded Piano Sonata no. 10 in C major, KV 330 (E 300h) (1778) 1. Allegro moderato to my PC.. (file name.. piano_sonata_330_1_(c)oguri.mid) I shortend the name to piano_sonata.mid and followed the same process. It arrives at the phone, and does not play.

    If I open it in WinAMP, I see some Text info when I do Properties... Also it says its 20 tracks. AFAIK, only 16 track Midi's were supported by the phone, but I could be wrong...

    I opened the file in Anvilstudio... Track 19 has the "copyright" field filled in as
    __________________________________________________ ________
    Kunst der Fuge comment: this is the Contributor's property.
    Can *not* be used for commercial purposes without authorization!
    Copyright by Contributor - Kunst der Fuge, © 2002-05
    http://www.kunstderfuge.com/thanks.htm -> Contributors' list
    http://www.kunstderfuge.com/notes.htm -> Terms & conditions
    Wonder if that is what is causing the problem... None of the MIDI's I've used have any copyright info filled in. BTW, that is the same text I saw in WinAMP. None of mine that work have that.

  12. #32
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Just did another test...

    Opened the MIDI file in Anvil Studio (btw, its freeware).. Stripped out the text fill into track 19's copywright box... Then said "export as General Midi Type 0"

    I sent the file to the phone, it got there.. and it played and allowed me to apply as ringer.

    So it appears that it was either the copywright text, OR the fact that it was a General Midi Type 1.

  13. #33
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    23
    Device(s)
    Motorla V710
    Feedback Score
    0
    ok so tried a few times today and still...nothing. this sux. i think im going to end up buying the wire and just uploading via that (that does work right? the motorola phone tools stuff i think right?)

  14. #34
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    23
    Device(s)
    Motorla V710
    Feedback Score
    0
    I FIGURED IT OUT!!!

    i was sending via my default mail client (thunderbird) with my cable broadband server...no luck.

    i sent via gmail...IT WORKED.

    if you cant send via your default mail program try gmail becaue that works!

  15. #35
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    23
    Device(s)
    Motorla V710
    Feedback Score
    0
    sorry for all the replys...but...its not giving me the "set as ring" option for some reason...anyone got an idea on that one?

  16. #36
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by morph166955
    ok so tried a few times today and still...nothing. this sux. i think im going to end up buying the wire and just uploading via that (that does work right? the motorola phone tools stuff i think right?)
    Yeah that works, but with Verizon V710's you have to do a seem edit to enable the feature. (see the link in my signautre)...

  17. #37
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by morph166955
    sorry for all the replys...but...its not giving me the "set as ring" option for some reason...anyone got an idea on that one?
    Yeah, a couple things... Like look at the message containing the file. Is the file listed as name.QCP?? or name.MID? If name.QCP, you didn't rename it properly.

    But first....

    For anyone having problems with this... Follow the steps I posted in this thread (Post #24) With one exception... I forgot to post, make sure you have visited http://www.vzwpix.com and created an account first, so if you haven't don't that, you need to do that first!!

    Use that SAME EXACT FILE, do the SAME EXACT STEPS. And please send via a WEB BASED EMAIL ACCOUNT... Use Gmail, Hotmail, the web based client for Comcast, etc... DO NOT USE A FULL Email Client software on your PC. (If you don't have Gmail and want it, PM me with your current email address, I have 50 invites left). NOTE: I have only tried this from Gmail, Hotmail, and the web based access to my AT&T Worldnet email. I have not tried Comcast's web based email access, or Yahoo's web based mail.

    This will give us a known good file and a known good process so we can help narrow down where the problem is.

    I've seen too many of the following issues...
    1. Improperly renamed file (really is name.mid.mp3 for example)
    2. Improperly encoded file (file might be encoded as other than MP3 to start with)
    3. File size is too big
    4. File name has too many characters
    5. PC based Email client causing issues
    and so forth...

  18. #38
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    23
    Device(s)
    Motorla V710
    Feedback Score
    0
    ok its working...i did rename it but the files were too large and it was causing a problem...all works now...THANKS EVERYONE.

  19. #39
    Join Date
    May 2005
    Posts
    48
    Device(s)
    v710
    Carrier(s)
    verizon
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Mark_Venture
    Just did another test...

    Opened the MIDI file in Anvil Studio (btw, its freeware).. Stripped out the text fill into track 19's copywright box... Then said "export as General Midi Type 0"

    I sent the file to the phone, it got there.. and it played and allowed me to apply as ringer.

    So it appears that it was either the copywright text, OR the fact that it was a General Midi Type 1.
    Thanks mark! it works now! I have a question about Anvil Studio. Will it also cut songs to make it shorter or make the song louder so it will sound louder as a ringer?

    Thanks!

  20. #40
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Wilmington, DE
    Posts
    14,269
    Device(s)
    Personal - Too Many.. see link in my signature
    Carrier(s)
    Personal - Verizon Wireless (CDMA) |
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by fibi713
    Thanks mark! it works now! I have a question about Anvil Studio. Will it also cut songs to make it shorter or make the song louder so it will sound louder as a ringer?
    Not sure. That was the first time I've used it. I'd have to play with it some more.

    When it comes to Midi, Not sure how to make it louder and softer over all, but I know each "channel" can have its own volume so that say the violin plays louder than the piano or vice versa. You can use AnvilStudio to adjust this and bring each channel up to "max". Now, for example... Sk8er_Boi.mid on my ringers page... All of its channels have the volume set all the way up... so there appears no way to make that one louder.

    Its help (HELP -> How To) does talk about how (and lists some steps) to "Trim a midi file E.g. to upload it to a cell phone for use as a ring tone."
    Last edited by Mark_Venture; 07-05-2005 at 04:06 PM.

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Bookmarks