Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 40

Thread: Will unlocked GSM Bell/Telus phones work on Fido?

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    London
    Posts
    63
    Device(s)
    iPhone 3G 8gb
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0

    Will unlocked GSM Bell/Telus phones work on Fido?

    I'm dying to get a BB9700 and have a friend who can use their Bell blue chips to get me one. I'm just wondering if i get it unlocked, will it work with Fido service? I'm looking for at least 3G speeds for browsing, calling and basically whatever else BBs were made to do. or any other GSM phones that come out with bell/telus for that matter, if unlocked, will they work with fido/rogers?thanks for your input!
    I like.. cell things.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Canada
    Posts
    12,023
    Device(s)
    Moto X
    Carrier(s)
    Fido Solutions
    Feedback Score
    0
    Well of course.

    FIDO $60/10GB + 5 hours unlimited data
    WIND $15 AITF unlimited data (10GB full speed)


    All my posts are my own opinion only and not necessarily that of any of my employers, past or present.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    London
    Posts
    63
    Device(s)
    iPhone 3G 8gb
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0
    Hahah just like that? No restrictions, no problems, nothing? Nothing I should be wary about or watch out for?

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Canada
    Posts
    12,023
    Device(s)
    Moto X
    Carrier(s)
    Fido Solutions
    Feedback Score
    0
    Umm, why would it be any different than say, unlocking and using a Rogers phone? Or an AT&T phone?

    As always, make sure BB's are new or have clear pins of course.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Toronto
    Posts
    1,268
    Device(s)
    BlackBerry Priv VeniceNA
    Carrier(s)
    Public Mobile/Telus
    Feedback Score
    0
    But good luck getting them unlocked...

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Paradise City, Montreal
    Posts
    1,445
    Device(s)
    iPhone 4 16GB
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0
    If unlocking an BB 9700 is the same as unlocking a Rogers 9000 or 8900 then it should take you 30 seconds to unlock it



    Phones of the Past

    Mitsubishi G310, Nokia 3390, Nokia 8390, SE T200, VTech A700, Nokia 7210, Motorola V70, SE T630, SE K700, SE K750, Motorola V635, SE T237, SE W550, Nokia N80, SE W810, LG KG800, SE K610, Nokia N95, Motorola KRZR K1, Nokia E61i, Nokia 6300, iPhone 3G, Nokia E71, Motorola V3, BlackBerry 8900, LG Xenon, BlackBerry 9700, iPhone 3GS (to be continued )

  7. #7
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Canada
    Posts
    243
    Device(s)
    Blackberry Q5, Blackberry Z30
    Carrier(s)
    Wind, Public Mobile
    Feedback Score
    0
    What about the reverse? Unlocked Rogers/Fido GSM phone on Telus/Bell?
    Wouldn't it just be a matter of just swapping the sim cards?
    Maybe I'm missing something...

  8. #8
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Planet Earth
    Posts
    816
    Device(s)
    X
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0
    I intend to put a Bell SIM card into my unlocked iPhone 3G tonight to see if it connects to the Bell network. I will post results. I am assuming it will.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    London
    Posts
    63
    Device(s)
    iPhone 3G 8gb
    Carrier(s)
    Fido
    Feedback Score
    0
    please let us know! i'm really curious to hear results!

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ottawa
    Posts
    506
    Device(s)
    Google Nexus 5
    Carrier(s)
    Mobilicity
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by SilverSamurai
    What about the reverse? Unlocked Rogers/Fido GSM phone on Telus/Bell?
    Wouldn't it just be a matter of just swapping the sim cards?
    Maybe I'm missing something...
    Maybe I am beating this to death, and I think there is a sticky in the Bell forum, but I guess just to clarify:

    You can use on Bell / Telus any GSM 3G phone (as in a HSPA phone) with the North American 3G frequencies.

    A 2G phone will not work on Bell / Telus.

    Also, if you run out of 3G coverage with Bell you will get No Service instead of there 2G network since there 2G network is CDMA.

  11. #11
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Canada
    Posts
    243
    Device(s)
    Blackberry Q5, Blackberry Z30
    Carrier(s)
    Wind, Public Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by dr_torch
    Maybe I am beating this to death, and I think there is a sticky in the Bell forum, but I guess just to clarify:

    You can use on Bell / Telus any GSM 3G phone (as in a HSPA phone) with the North American 3G frequencies.

    A 2G phone will not work on Bell / Telus.

    Also, if you run out of 3G coverage with Bell you will get No Service instead of there 2G network since there 2G network is CDMA.
    Cool thanks.
    Didn't think it would work. And I don't think the T-Mobile Dash works as HSPA. lol

  12. #12
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    393
    Device(s)
    Galaxy Note 2
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by SilverSamurai
    Cool thanks.
    Didn't think it would work. And I don't think the T-Mobile Dash works as HSPA. lol
    Nope, cos T-Mobile's 3G Network is not on the same frequency as Bell/Telus/Rogers/Fido.

    T-Mobile is 1700/2100, whereas the Big 3.5 are 850/1900. If WIND were coming to town, they'd be the same as T-Mobile.
    "If I said it, I said it for myself, not for any carrier or company for which I may work. Therefore, don't use it against me."

  13. #13
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Toronto
    Posts
    1,268
    Device(s)
    BlackBerry Priv VeniceNA
    Carrier(s)
    Public Mobile/Telus
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by JMPBass
    Nope, cos T-Mobile's 3G Network is not on the same frequency as Bell/Telus/Rogers/Fido.

    T-Mobile is 1700/2100, whereas the Big 3.5 are 850/1900. If WIND were coming to town, they'd be the same as T-Mobile.
    T-Mobile USA is 1700 only, just like Globalive and DAVE. T-Mobile Europe is 2100.

  14. #14
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    26
    Carrier(s)
    Bell Mobility
    Feedback Score
    0
    I'm thinking of buying an unlocked iPhone to use on the Bell network. Can't wait to hear how it works out for you!

    Did you just go buy a SIM card from Bell?



    Quote Originally Posted by Astroboy-ATM
    I intend to put a Bell SIM card into my unlocked iPhone 3G tonight to see if it connects to the Bell network. I will post results. I am assuming it will.

  15. #15
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Calgary
    Posts
    1,116
    Device(s)
    Nexus 5
    Carrier(s)
    Public Mobile
    Feedback Score
    0
    good to know this since it looks like telus is getting the moto droid....

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Bookmarks