Results 1 to 5 of 5

Thread: Will unlocked Tmobile or locked tmobile get software updates on Metro Pcs network?

  1. #1
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    16
    Feedback Score
    0

    Will unlocked Tmobile or locked tmobile get software updates on Metro Pcs network?

    Hey guys, quick questions.

    1) If I buy a locked to tmobile android phone, will it work on metropcs with a metro sim or it has to be unlocked for that?

    2) If I buy an unlocked tmobile android phone, will it get software updates (Operating system) and security updates while on MetroPcs? (i ask this because I have an unlocked ATT phone that won't get ANY updates unless there is an ATT sim, sucks)

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    1,226
    Carrier(s)
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    1. Yes. Locked TMO phones work on Metro. But not the other way around.

    2. No idea.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    16
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by bakedapple View Post
    1. Yes. Locked TMO phones work on Metro. But not the other way around.

    2. No idea.
    Thanks.
    Talked to customer service over the phone. THey said the Tmobile phone needs to be unlocked, but then again they are clueless so I imagine you are correct and THEY are wrong.
    Common sense then would say that if a "locked" tmobile phone works on Metro, that updates would be available for the phone when tmobile pushes them, but common sense means little these days.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,001
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by FREEMEFROMAT&T View Post
    I have an unlocked ATT phone that won't get ANY updates unless there is an ATT sim, sucks)

    Thanks
    if you're concerned about timely updates, get an iPhone, it will update no matter what network you're on, up to certain models, the iPhone 5s still updated to iOS 12.1. I think that's the last model that can be updated to the newest iOS

  5. #5
    Join Date
    May 2012
    Location
    Twin Cities
    Posts
    801
    Carrier(s)
    Metro by T-Mobile, Freedompop
    Feedback Score
    0
    I was using a locked T-Mobile LG G5 on Metro with no problems. It also got the update to 8.0 while on Metro - I did check for update rather than getting a push notification,but that may be because I was impatient.

    Sent from my moto e5 plus using HoFo mobile app

Similar Threads

  1. Will Tmobile phones get updated on Metro PCS?
    By seduflow in forum MetroPCS
    Replies: 0
    Last Post: 10-09-2015, 11:03 PM
  2. Help getting my Q on metro PCs
    By cvrfinest209 in forum MetroPCS Flashing and Modding
    Replies: 6
    Last Post: 04-11-2010, 11:41 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 06-15-2009, 09:00 PM
  4. WTB: Unlocked phone or locked to fido - GTA
    By gennika in forum GSM phone Buy/Sell/Trade
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2005, 11:58 AM
  5. WTB:motorola t720 unlock (GTA) or locked rogers at & t
    By fatboy in forum GSM phone Buy/Sell/Trade Archive
    Replies: 0
    Last Post: 05-15-2003, 09:19 AM

Tags for this Thread

Bookmarks