Results 1 to 8 of 8

Thread: 5G DCNR Status Restricted, what is this?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Redwood Valley,NorCal/but SoCal Born and Raised/Pocatello,ID
    Posts
    29,613
    Device(s)
    Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy Watch (AT&T), Samsung Galaxy Tab S6
    Carrier(s)
    AT&T Wireless
    Feedback Score
    0

    5G DCNR Status Restricted, what is this?

    I just noticed that showing up in the CellMapper signal page for me at my place in Redwood Valley, it's showing up for all bands I get out here, too, 2, 4, 12, 14, 30. Does this mean there is some kind of 5G up, and since my Note 10+ doesn't have it, the system is basically saying, no soup for you? Or is this maybe work in advance of 5G eventually being rolled out? I would be surprised if they are doing anything 5G related up here in our rural area yet, especially on lower bands, but you never know.Name:  Screenshot_20190930-162934_Gallery.jpg
Views: 598
Size:  36.9 KB I googled it, but I just can't find a clear, definitive answer.
    Last edited by ilvla2; 10-01-2019 at 12:13 AM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Redwood Valley,NorCal/but SoCal Born and Raised/Pocatello,ID
    Posts
    29,613
    Device(s)
    Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy Watch (AT&T), Samsung Galaxy Tab S6
    Carrier(s)
    AT&T Wireless
    Feedback Score
    0
    No ideas, huh? I'm curious

  3. #3
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Redwood Valley,NorCal/but SoCal Born and Raised/Pocatello,ID
    Posts
    29,613
    Device(s)
    Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy Watch (AT&T), Samsung Galaxy Tab S6
    Carrier(s)
    AT&T Wireless
    Feedback Score
    0
    Wow, nobody?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,214
    Feedback Score
    0
    Ask zivan56, he's the developer of the app.

    DC refers to Dual Connectivity, which is the initial architecture of 5G. This architecture is also called NSA or non-standalone. It means 5G will only work if there's an anchor band on LTE at the same time.

    That setting might be related to the LTE cell being an anchor for 5G, but zivan56 would be able to provide more info.
    Want to learn more about how LTE works?
    https://productioncommunity.publicmo...ls/td-p/130581

  5. #5
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Redwood Valley,NorCal/but SoCal Born and Raised/Pocatello,ID
    Posts
    29,613
    Device(s)
    Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy Watch (AT&T), Samsung Galaxy Tab S6
    Carrier(s)
    AT&T Wireless
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by sheytoon View Post
    Ask zivan56, he's the developer of the app.

    DC refers to Dual Connectivity, which is the initial architecture of 5G. This architecture is also called NSA or non-standalone. It means 5G will only work if there's an anchor band on LTE at the same time.

    That setting might be related to the LTE cell being an anchor for 5G, but zivan56 would be able to provide more info.
    Thanks for the info, I appreciate it! I'll contact him, too.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,214
    Feedback Score
    0
    No problem. Let us know what you find out.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Redwood Valley,NorCal/but SoCal Born and Raised/Pocatello,ID
    Posts
    29,613
    Device(s)
    Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy Watch (AT&T), Samsung Galaxy Tab S6
    Carrier(s)
    AT&T Wireless
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by sheytoon View Post
    No problem. Let us know what you find out.

    Will do! I'm going to shoot an email off to him tonight, or in the morning,

  8. #8
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1,214
    Feedback Score
    0
    So it seems to be a flag from the MME that can decide if the user should be allowed access to 5G NSA.

Similar Threads

  1. SERVICE RESTRICTED?! blinking red status light
    By elementalwindx in forum Software
    Replies: 4
    Last Post: 06-29-2003, 02:30 AM
  2. Member Status
    By varunreddy in forum General Mobile Questions and Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 07-31-2002, 03:14 PM
  3. Vote status indicator
    By MAX_LT in forum General Mobile Questions and Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-24-2001, 11:37 AM
  4. Why can't I add my ICQ status Indicator on my signature using VBB?
    By speedy0379 in forum General Mobile Questions and Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-05-2001, 06:03 PM
  5. question on T28's network status menu
    By M. L. in forum SonyEricsson
    Replies: 0
    Last Post: 08-03-2001, 12:56 AM

Tags for this Thread

Bookmarks