Results 1 to 4 of 4

Thread: Will Download Mode Still Work If I Cut USB Power Wire?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Philadelphia
    Posts
    13
    Device(s)
    SM-J700PVPV2BQJ2
    Carrier(s)
    Virgin Mobile
    Feedback Score
    0

    Lightbulb Will Download Mode Still Work If I Cut USB Power Wire?

    Hi everyone..

    I have a Galaxy with a burnt type B charge port, and fried internal charging circuits,
    Plugging the phone into USB power is not an option, and I would like to root this phone.
    I have 3 charged batteries and 2 identical spare phones.

    If I cut the positive charge wire inside the USB cable (green?)
    will the phone still accept the data (over the blue + wht common?) during download mode?

    I will obviously need the pin out..

    I guess my question is, are the drivers on both sides, PC and phone,
    completely independent from the presence of power?

    I did not see an actual hardware forum, my apologies
    Can I flash ROM with the positive wire cut?

    Phone: SM-J700P
    Carrier: Virtual
    Bands: 3x GSM/4x UMTS/7x LTE/2x CDMA/RFID/ANT/NFC/4.1 BT/WLAN
    5.5" AMOLED removable battery
    Dual SIM
    Previously rooted, partitioned, running Kali!!!
    Unrooted due to termination of all Virgin accounts
    Damaged by fine brass shavings in the B end of a usb cable

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5,605
    Feedback Score
    0
    Suggest XDA forum.
    If my actions include deeds of philanthropy in charity and acts of loving kindness I am living in my Faith.

    Red Pocket (AT&T) UTT 5GB exp 09.27.20
    Good2Go (AT&T) UTT recurring {12*26} $13.50otd/mo
    T-Mobile Gold Rewards $10yr exp 01.11.21
    Tello x2 (Sprint) $5 1-use/3mo no exp by 04.11.20

  3. #3
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Philadelphia
    Posts
    13
    Device(s)
    SM-J700PVPV2BQJ2
    Carrier(s)
    Virgin Mobile
    Feedback Score
    0
    Thanks! I keep getting these 2 mixes up haha definitely and xda question.. my bad, thanks!

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5,605
    Feedback Score
    0
    You are very welcome.

Similar Threads

  1. will my turbosim still work if i upgrade to 3.0?
    By cockatoo in forum iOS Jailbreaking and Unlocking
    Replies: 2
    Last Post: 06-18-2009, 09:09 AM
  2. If I get SBC DSL will my Vonage still work on it?
    By jackrizzo in forum General Mobile Questions and Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-07-2006, 12:36 AM
  3. If flashed E815 will 2742 seems still work?
    By hryusha in forum Feature Phones
    Replies: 8
    Last Post: 07-13-2005, 02:57 PM
  4. If i up my ROM to 3.45, will my phone still work in italy?
    By garyinthehouse in forum Windows Mobile Standard (Smartphone)
    Replies: 9
    Last Post: 07-01-2005, 07:50 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 08-15-2004, 12:09 AM

Tags for this Thread

Bookmarks