Page 5 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 61 to 75 of 82

Thread: Sprint customers will be roaming on T-Mobile soon.

  1. #61
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    1,915
    Carrier(s)
    prepaid baby
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by rasthan View Post
    I don't know about the poster's phone, but with a Samsung Note 10+ (and probably other Samsung phones):

    1. Open the phone dialer and dial ##DATA#
    2. Edit
    3. Enter MSL 000000
    4. Choose LTE
    5. Choose the bands you want to enable/disable
    Ah cool thanks!! Hey can we use the Volte on tmobile or just on sprint?

    Sent from my SM-G975U using Tapatalk

  2. #62
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Los Angeles/Canada
    Posts
    11,646
    Device(s)
    LG G7 (T-Mobile), iPhone 8 (AT&T)
    Carrier(s)
    T-Mobile, AT&T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by SoNic67 View Post
    When Sprint has no service usually T-Mobile has no service either...
    For native coverage... I typically agree in many areas. Sprint has typically had roaming on Verizon that will give 'some' service, where T-Mobile just gets 'SOS'.
    AT&T... your world, throttled.

  3. #63
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Los Angeles/Canada
    Posts
    11,646
    Device(s)
    LG G7 (T-Mobile), iPhone 8 (AT&T)
    Carrier(s)
    T-Mobile, AT&T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by DRNewcomb View Post
    Just for S&G, I did a manual network search today. On my T-Mobile account Sprint is still marked "forbidden." I don't know if that's a SIM thing or a network thing. AT&T is not so marked.
    Does work here either. 311490. Best it lets me hit is 2G SoS as Clearwire.
    Name:  Capture%2B_2020-04-11-18-41-00.jpeg
Views: 113
Size:  18.1 KBName:  Capture%2B_2020-04-11-18-45-33.jpeg
Views: 105
Size:  7.4 KB

    Sent from my LM-G710 using HoFo mobile app

  4. #64
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,809
    Device(s)
    iPhone 11ProMax/Note 9
    Carrier(s)
    ·T···Mobile· USA, Verizon, AT$T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by formercanuck View Post
    Does work here either. 311490. Best it lets me hit is 2G SoS as Clearwire.
    Name:  Capture%2B_2020-04-11-18-41-00.jpeg
Views: 113
Size:  18.1 KBName:  Capture%2B_2020-04-11-18-45-33.jpeg
Views: 105
Size:  7.4 KB

    Sent from my LM-G710 using HoFo mobile app
    It's not gonna work. Sprint does not have universal VoLTE on the entire network. It'd be faster and cheaper for T-Mobile to just light up the other half of 2.5GHz under the T-Mobile MNC than fix Sprint's VoLTE issues.

    Quote Originally Posted by buckspaul View Post
    Ah cool thanks!! Hey can we use the Volte on tmobile or just on sprint?

    Sent from my SM-G975U using Tapatalk
    Sprint does not use VoLTE on T-Mobile, it usually just connects to the weak Sprint 1x800 for voice as CDMA has further range than LTE and uses T-Mobile LTE for data
    Verizon: Grandfathered UDP
    T-Mobile: Magenta Amplified (airline employee plan)
    AT&T: Premium & More w/ Free 100Mbps VDSL2 "for life"
    Sprint: Premium Unlimited (for 100GB hotspot!)

  5. #65
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    TEXAS
    Posts
    104
    Device(s)
    iPhone 6s, LG G2
    Carrier(s)
    Sprint, Verizon
    Feedback Score
    0
    Still roaming on AT&T over T-Mobile here (no Sprint in this county).

    Any way to force carrier or band on a iPhone 6s even with jailbreak?
    Personal: Sprint Apple iPhone SE (2020) (A2275) on Sprint Post Paid SERO Premium SWAC Plus running iOS 13.5.1 with Sprint 41.1 and PRL 55574 and modem firmware 1.06.00 and SIM card version SGI0003a
    Work: Verizon LG G2 / iPhone 6

  6. #66
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,809
    Device(s)
    iPhone 11ProMax/Note 9
    Carrier(s)
    ·T···Mobile· USA, Verizon, AT$T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by techguru View Post
    Still roaming on AT&T over T-Mobile here (no Sprint in this county).

    Any way to force carrier or band on a iPhone 6s even with jailbreak?
    No. I'm actually begrudgingly using a Note9 on my Sprint line just so i can do that when needed. It gets the job done but I'm not a fan of the software.

  7. #67
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    15,123
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by rasthan View Post
    I don't know about the poster's phone, but with a Samsung Note 10+ (and probably other Samsung phones):

    1. Open the phone dialer and dial ##DATA#
    2. Edit
    3. Enter MSL 000000
    4. Choose LTE
    5. Choose the bands you want to enable/disable

    Thanks for this. I have an old unlocked S8+ that I put on the kickstart plan. I blocked all of the Sprint LTE bands. The Service Mode screen shows I'm flipping back and forth between B12, B2 and B4. But there is no carrier aggregation shown whereas my T-mobile line in the same location has it. Sometimes with all three of the above bands aggregated.

    Does anyone know if I start mapping with cellmapper, if cellmapper will track these bands separately under the Sprint map?

  8. #68
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    532
    Feedback Score
    0
    I haven't been using much data at all at home lower user anyway. Staying with my mom. Sprint has been hit or miss here when walking I a. On tmobile most of the time now.

    Sent from my LM-G820 using Tapatalk

  9. #69
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    1,182
    Feedback Score
    0
    https://www.t-mobile.com/news/tmobil...er-with-sprint

    "Millions of Sprint customers can now roam on the T-Mobile LTE network. Sprint customers now have access to more than double the number of LTE sites than on Sprint’s network alone, so in areas where Sprint doesn’t have LTE, T-Mobile has them covered."

    I keep asking this question hoping the answer will change. Can Sprint roam with Voice on T-Mobile VoLTE? It seems to be data-only right? This press release is not overly specific on technical details on how the millions of Sprint Customers will Roam.

  10. #70
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    15,123
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by techfranz View Post
    I keep asking this question hoping the answer will change. Can Sprint roam with Voice on T-Mobile VoLTE? It seems to be data-only right? This press release is not overly specific on technical details on how the millions of Sprint Customers will Roam.
    My experience is that when I force roam on T-mobile LTE, it leaves LTE for voice calls. I will test it again soon.

  11. #71
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    15,123
    Feedback Score
    0
    The article also stated:

    "The 5G network is about to get a LOT bigger for Sprint customers. Those with the Samsung Galaxy S20 5G will have access to T-Mobile’s nationwide 5G network starting later this month, which covers more than 200 million people, more than 5,000 cities and towns, and more than one million square miles across the country … much of which is in rural America.

  12. #72
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    267
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by techfranz View Post
    https://www.t-mobile.com/news/tmobil...er-with-sprint

    "Millions of Sprint customers can now roam on the T-Mobile LTE network. Sprint customers now have access to more than double the number of LTE sites than on Sprint’s network alone, so in areas where Sprint doesn’t have LTE, T-Mobile has them covered."

    I keep asking this question hoping the answer will change. Can Sprint roam with Voice on T-Mobile VoLTE? It seems to be data-only right? This press release is not overly specific on technical details on how the millions of Sprint Customers will Roam.
    You will be able to use VoLTE while roaming onTmo provided your boost phone is capable to. Most of those Boost phones released in 2019 and on have this feature.

  13. #73
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Amesbury
    Posts
    2,005
    Device(s)
    Samsung Galaxy S10 5G
    Carrier(s)
    Sprint
    Feedback Score
    0
    Does the S10 5G operate on any of T-Mobile's 5G network?


    www.freekeene.com ... New Hampshire's liberty activist online destination!

  14. #74
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    6,809
    Device(s)
    iPhone 11ProMax/Note 9
    Carrier(s)
    ·T···Mobile· USA, Verizon, AT$T
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by techfranz View Post
    https://www.t-mobile.com/news/tmobil...er-with-sprint

    "Millions of Sprint customers can now roam on the T-Mobile LTE network. Sprint customers now have access to more than double the number of LTE sites than on Sprint’s network alone, so in areas where Sprint doesn’t have LTE, T-Mobile has them covered."

    I keep asking this question hoping the answer will change. Can Sprint roam with Voice on T-Mobile VoLTE? It seems to be data-only right? This press release is not overly specific on technical details on how the millions of Sprint Customers will Roam.
    Still data only as of now..

    Funny thing though, the disabling Sprint's LTE bands has worked to force me to T-Mobile everywhere but Chicago. Chicago it just goes to Sprint 3G. Although, in Chicago Sprint has a VERY dense 2.5GHz network and it usually even reaches indoors.. so it would make sense.

  15. #75
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    1,915
    Carrier(s)
    prepaid baby
    Feedback Score
    0
    I have an s20 I just tried to manually select TMobile, "Your sim card does not allow a connection to this network". Wonder why? Philadelphia market

    Sent from my SM-G981U using Tapatalk

Page 5 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 53
    Last Post: 08-19-2009, 11:57 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 07-04-2004, 11:45 PM
  3. Will the K700 be available on T-mobile usa
    By Tivoli9 in forum SonyEricsson
    Replies: 8
    Last Post: 06-11-2004, 10:59 PM
  4. Will there ever be roaming on GSM 850?
    By bsilvertab in forum T-Mobile
    Replies: 40
    Last Post: 04-26-2004, 01:07 PM
  5. When will EDGE be available on T-Mobile?!!
    By D3LM3L in forum T-Mobile
    Replies: 18
    Last Post: 03-29-2004, 11:44 AM

Bookmarks