Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 17 of 17

Thread: Volte and wifi calling issues with the new iPhone 12

  1. #16
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    3,782
    Device(s)
    iPhone 11, iPhone SE, iPhone 6s
    Carrier(s)
    Boom Mobile, RP
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by Serial Port View Post
    I am pretty sure that 4G = VOLTE on a modern iPhone with an updated iOS, definitely not with 3G. If VOLTE is not working it could be a internal phone setting needing to be corrected, a feature not enabled in the billing system, or a bad SIM. Best wishes.
    Since this is the Cricket forum, I think we can assume this is in the US. And in the US, the iPhone generally shows LTE when on real 4G. If it shows 4G, it is actually super 3G, not LTE. Of course, ATT likes to use 5Ge for fake 5G (super LTE).

    Don't disagree about why VoLTE might not be working. Also, could be in an area that doesn't have LTE for ATT. That is shrinking, but not fully covered.
    iPhone 12 Pro is my current primary phone. Not yet signed up for 5G.

  2. #17
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    343
    Device(s)
    ZTE Axon 10 pro
    Carrier(s)
    Tracfone, Truphone, Three, FreeUp
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by iceman0222 View Post
    While not on wifi make a phone call if it still says LTE in the status bar then volte is working if it switches to something else ie: 4g or 3g or something then itÂ’s not working..
    Thanks, Looks like VoLTE is working for me with one of the old green and white sims. I didn't know I had to turn wifi off to see "LTE" and indeed it is still showing when I'm making a call. Wifi calling also working. Cheers.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 04-28-2020, 04:45 PM
  2. VoLTE and Wifi Calling with AT&T Branded Phone?
    By Endlessknight in forum T-Mobile
    Replies: 13
    Last Post: 11-22-2017, 12:27 AM
  3. 8525 missed call issues with the new AT&T ROM
    By MakaveliReturns in forum HTC
    Replies: 0
    Last Post: 05-08-2007, 02:05 PM
  4. Motokit issue with the new VZW UI s/w NEWC_01.09.02
    By Aixelsyd in forum Feature Phones
    Replies: 3
    Last Post: 03-02-2007, 08:54 PM
  5. major issue with the new HQ housings
    By droche in forum Hardware Modding Only
    Replies: 2
    Last Post: 09-04-2003, 10:50 PM

Bookmarks