Results 1 to 10 of 10

Thread: Text balance blank on fastactportal

  1. #1
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    549
    Carrier(s)
    Tracfone
    Feedback Score
    0

    Text balance blank on fastactportal

    I recently bought from eBay airtime but before I did I took a screenshot and it showed no balance for text. I didn't think much of it because I've seen here reports of problems with fastactportal. I added my airtime card (had no text purchase) which bumped up the time correctly but still incidentally the text balance was blank.

    I hardly ever text, so I should have a healthy balance of about 2000, so I assume it's "lost" or "stolen". Question though: Is it possible to send a text, and showing 'sent' but in actuality it did not go through? That's what I'm seeing, but no response from the recipient who's otherwise a speedy responder. I know it may seem to be a dumb question, but I thought something would pop up saying it couldn't be sent due to no text balance instead of showing sent. Yes, I will do a chat and if that fails buy a small text balance card eventually.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    5,220
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by LGester View Post
    I recently bought from eBay airtime but before I did I took a screenshot and it showed no balance for text. I didn't think much of it because I've seen here reports of problems with fastactportal. I added my airtime card (had no text purchase) which bumped up the time correctly but still incidentally the text balance was blank.

    I hardly ever text, so I should have a healthy balance of about 2000, so I assume it's "lost" or "stolen". Question though: Is it possible to send a text, and showing 'sent' but in actuality it did not go through? That's what I'm seeing, but no response from the recipient who's otherwise a speedy responder. I know it may seem to be a dumb question, but I thought something would pop up saying it couldn't be sent due to no text balance instead of showing sent. Yes, I will do a chat and if that fails buy a small text balance card eventually.
    Fastactportal working correctly can be hit or miss.

    Try your online account and the TF app. They can be hit or miss too.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    1,544
    Feedback Score
    0
    Text Balance to 611611. If the text goes thru, you will get a response with your bucket balances.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    549
    Carrier(s)
    Tracfone
    Feedback Score
    0
    Thanks! That worked and the missing text balance showed up (2800).

  5. #5
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    1,193
    Feedback Score
    0
    For me, and one other user I talk to regularly, "Fastactportal" hasn't displayed texts in a looooooong time. It's either blank, or says zero.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    8,126
    Device(s)
    LG Q6, LG Journey, LG Stylo 4+
    Carrier(s)
    TF/AT&T, TF/Verizon, FreeUp
    Feedback Score
    0
    If your phone is on TF/AT&T, dial *777*1# and it'll show all your bucket balances.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    California Gold Country
    Posts
    7,872
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by bobdevnul View Post
    Fastactportal working correctly can be hit or miss.

    Try your online account and the TF app. They can be hit or miss too.
    Yeah really, why would anyone use fastactportal anymore?

  8. #8
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    549
    Carrier(s)
    Tracfone
    Feedback Score
    0
    Should be displayed on the phone like an odometer is on a car.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    8,126
    Device(s)
    LG Q6, LG Journey, LG Stylo 4+
    Carrier(s)
    TF/AT&T, TF/Verizon, FreeUp
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by LGester View Post
    Should be displayed on the phone like an odometer is on a car.
    That's how it was with TF-branded non-smartphones. With smartphones nowadays, especially with BYOP phones which TF can't pre-installed anything, the TF app provides that info (when it works).

  10. #10
    Join Date
    May 2011
    Location
    BFE
    Posts
    8,607
    Device(s)
    LG G2, Moto G5+, Moto E4, (Droid Mini, GS3, Droid4, L41C, Droid3, S390G, LG500G, T404G, T301G, V170)
    Carrier(s)
    Total Wireless (Verizon, Red Pocket, Tracfone)
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by LGester View Post
    Should be displayed on the phone like an odometer is on a car.
    God no. I don't want some random app from TF taking up screen space.

    That was my least favorite thing with the old phones. I was really concerned TF would hard code the balance widget on their branded phones so you couldn't disable or even move it.

    Sure they couldn't with BYOP, but they could have made life a pain with branded phones with customized Android versions.

Similar Threads

  1. Tracfone fastactportal Text balance glitch?
    By tracfoner69 in forum Tracfone/Net10
    Replies: 9
    Last Post: 02-24-2020, 04:58 PM
  2. Balance Notifications after every call/text/data use on Airvoice
    By knyghtrider in forum General Prepaid discussion
    Replies: 50
    Last Post: 12-30-2014, 12:57 PM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-09-2003, 07:24 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 10-17-2002, 06:36 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-03-2002, 01:35 AM

Bookmarks