Results 1 to 5 of 5

Thread: "Inactive Device" appear on my tracfone account

  1. #1
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Little Rock, Arkansas
    Posts
    42
    Device(s)
    Samsung Galaxy S9
    Carrier(s)
    TracFone, AT&T
    Feedback Score
    0

    "Inactive Device" appear on my tracfone account

    I looked at my Tracfone account today and noticed an inactive account that wasn't there previously. I don't know why or where that came from. I've only had one device (Samsung Galaxy S9) on Tracfone for the past couple of years. The inactive device is titled "Default_Old" with my current phone's 15 digit SIM card number. It also says "Last Day of Service" 04/03/2021 with an Activate button. The only thing I did to my account recently was added airtime to my phone on Friday, 04/02/2021. My active Samsung Galaxy S9 account has always had a service end date in 2027. My phone is working normally. All calls/texts are sent/received and data is working.

    Also, my talk and text balances haven't updated since October 2020. I will occasionally add additional talk minutes because I don't want to be in the middle of an important conversation and my call drops. So, could this be a case of Tracfone tinkering with my account to fix that issue or something else?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    8,509
    Device(s)
    LG Q7+, LG Journey, LG Stylo 4+
    Carrier(s)
    TF/AT&T, TF/Verizon, FreeUp
    Feedback Score
    0
    That issue was recently discussed in THIS THREAD , starting around post #1007.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Little Rock, Arkansas
    Posts
    42
    Device(s)
    Samsung Galaxy S9
    Carrier(s)
    TracFone, AT&T
    Feedback Score
    0
    Ok, well, I guess it's just because I added regular airtime. I've never redeemed any reward points.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    USA
    Posts
    1,045
    Carrier(s)
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by @$#北001 View Post
    Ok, well, I guess it's just because I added regular airtime. I've never redeemed any reward points.
    It's interesting to see that they're messing up everyone's history, not just rewards points users.
    It looks like they are trying to restart the timer on unlock eligibility.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Virginia
    Posts
    3,981
    Feedback Score
    0
    It's a fraud scheme.

    Every time they do the deactivate/reactivate, it ups their activation count.

    It seems to be done randomly to hide it better.

    I have two lines. They are basically twins. One got the mess-up treatment. The history had four Updates added for good measure that had no descriptions, all on the same date.

    So basic TF genius.

Similar Threads

  1. Unable to remove inactive phones on my tracfone account
    By Viper652 in forum Tracfone/Net10
    Replies: 4
    Last Post: 03-06-2016, 08:20 PM
  2. Z3 appears on my t-mobile
    By matt.mingkee in forum T-Mobile
    Replies: 6
    Last Post: 03-21-2007, 11:11 AM
  3. another died pixel appear on my sharp 903sh
    By DeviLFisH in forum Sharp
    Replies: 17
    Last Post: 02-07-2006, 11:42 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 02-19-2004, 01:11 AM
  5. Funny symbol appear on my C333?!
    By percyng in forum Motorola
    Replies: 4
    Last Post: 12-21-2002, 06:54 PM

Bookmarks