Results 1 to 6 of 6

Thread: Tracfone AT&T SIM on iPhone... stays on 3G all the time and doesn't go to 4G LTE. What do I do?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    390
    Feedback Score
    0

    Tracfone AT&T SIM on iPhone... stays on 3G all the time and doesn't go to 4G LTE. What do I do?

    Tracfone AT&T SIM on iPhone... stays on 3G all the time and doesn't go to 4G LTE.

    This is an iPhone Xs. Prior to yesterday, it was using another Tracfone AT&T SIM on 4G LTE just fine.

    That SIM card expired, so I ordered another on from Tracfone on eBay. The SIM comes with 1 year of service(1200-min, 3GB data)

    Everything works after I activated the new SIM card, except that it's still on 3G for some reason. I've tried texting APN to 611611, as well as sending APN from the Tracfone website. Nothing seems to work.

    What do I do?

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    USA
    Posts
    500
    Device(s)
    Moto G Power 2020
    Carrier(s)
    TracFone
    Feedback Score
    0
    You've probably tried it, but did you turn on airplane mode for 30 seconds then turn it off to see if it would pick up another tower.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Classified
    Posts
    10,569
    Carrier(s)
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    I would do a network settings reset. AT&T SIMs shouldn’t give you any issues, especially in an iPhone.


    Sent from my iPhone using HoFo
    Castrol EDGE 0W-20 is my drug of choice.

    Primary: iPhone 13 Pro eSIM; Pixel 2 XL
    Secondary: TracFones: iPhone 13 Pro dual-SIM [AT&T] & iPhone 13 mini [Verizon]
    Mobile Broadband: ZTE Z917 LTE hotspot (5GB for $10)

  4. #4
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    390
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by IsLand_BoY View Post
    I would do a network settings reset. AT&T SIMs shouldn’t give you any issues, especially in an iPhone.


    Sent from my iPhone using HoFo
    woke up this morning and somehow it resolved itself. it's been on 4G LTE ever since...

    perhaps the system didn't recognize the new SIM card that was only activated yesterday.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Classified
    Posts
    10,569
    Carrier(s)
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by AmandaCL View Post
    woke up this morning and somehow it resolved itself. it's been on 4G LTE ever since...

    perhaps the system didn't recognize the new SIM card that was only activated yesterday.
    Good to hear! I seem to recall something similar happen to me years ago. Make sure it stays on LTE when you make a call and doesn't fall back to 3G.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Virginia
    Posts
    4,238
    Feedback Score
    0
    AT&T queue to make sure the details meet with their approval. Now that they are being super picky.

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 10-27-2020, 12:39 PM
  2. SIM Unlock iPhone 4S on PPC
    By radioactive in forum Page Plus Handset and Technical Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-16-2012, 06:27 PM
  3. using at&t usbconnect sim in iphone
    By ezkim0x in forum AT&T
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2008, 06:51 PM
  4. N90 stays "offline" mode all the time ... please help
    By netizen13 in forum Other Phones
    Replies: 9
    Last Post: 08-27-2006, 10:03 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 01-20-2004, 12:58 AM

Bookmarks