Results 1 to 5 of 5

Thread: Is there a way to set alerts when text balance is low?

  1. #1
    Join Date
    May 2015
    Posts
    230
    Carrier(s)
    tracfone
    Feedback Score
    0

    Is there a way to set alerts when text balance is low?

    Hello;
    Is there a way to set an alert when my text balance gets below a specified amount?
    I'm on the pay as you go plan with 365 days of service, and add texts as I need them, but sometimes forget to check my balance, and run out.
    It would be convenient if TF could send me a text to let me know I was getting low.

    Thanks for your help
    Ultrarunner

  2. #2
    Join Date
    May 2022
    Posts
    115
    Feedback Score
    0
    I don't know if there is a way to warn you in advance, but I think you will get notified when you can't get a message. Recently, a customer service rep wiped out my dad's text bucket. When he was at zero, he would receive a message something like: you were not able to receive a text message due to insufficient balance. Unfortunately, you will have already missed that message, but hopefully you can replenish the balance quickly at that point.

  3. #3
    Join Date
    May 2015
    Posts
    230
    Carrier(s)
    tracfone
    Feedback Score
    0
    That's what happened to me last month. When I tried to refill my text bucket, I was unable to log into my account, due to glitches on TF servers.
    I was finally able to purchase more texts, but it was frustrating not to be able to receive texts, as that is my primary mode of communication.
    That said, I do have a good balance of minutes, so I can always call someone.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    673
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by SlowLoris View Post
    Recently, a customer service rep wiped out my dad's text bucket. When he was at zero, he would receive a message something like: you were not able to receive a text message due to insufficient balance.
    I had a phone that had about 2700 texts that suddenly went to 0 texts. It wasn't because the texts were used. I contacted TF a few times about it. One rep said they could see the texts on their end. I finally gave up on it. The texts were there somewhere because the phone could still send a receive texts ok. Tracfone does weird things.

    Recently I combined that account with another one. I told the rep that there were more than 0 texts somewhere but the rep said they couldn't see the texts so they could not transfer them. The phone that I combined the texts to had over 3000 texts so I didn't worry about it too much.

  5. #5
    Join Date
    May 2022
    Posts
    115
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by eohippus View Post
    I had a phone that had about 2700 texts that suddenly went to 0 texts. It wasn't because the texts were used. I contacted TF a few times about it. One rep said they could see the texts on their end. I finally gave up on it. The texts were there somewhere because the phone could still send a receive texts ok. Tracfone does weird things.

    Recently I combined that account with another one. I told the rep that there were more than 0 texts somewhere but the rep said they couldn't see the texts so they could not transfer them. The phone that I combined the texts to had over 3000 texts so I didn't worry about it too much.
    Tracfone definitely does weird things. And it all goes well ... until it doesn't. I only called once about the zero balance. The second agent said he must have used all the texts, which was ridiculous. I had some lingering points in an account with no line so I redeemed 500 points for 1000 texts instead of trying to convince customer service to replenish his balance. My lesson was if a rep does something in your account, there is a greater chance that the rep will mess things up than actually fix whatever the issue was!

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 10-19-2005, 09:38 PM
  2. Replies: 12
    Last Post: 10-06-2005, 09:32 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 08-12-2004, 02:26 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 07-08-2004, 10:38 PM
  5. is there a way to set voice memos as ringtones?
    By getsmacked in forum ringtone/wallpaper
    Replies: 6
    Last Post: 07-02-2004, 06:10 PM

Bookmarks