Results 1 to 6 of 6

Thread: Network outage

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Silicon valley
    Posts
    97
    Carrier(s)
    Pageplus
    Feedback Score
    0

    Network outage

    Anyone experience any problems with your tracfone service?
    I just now got off the phone with a rep and she told me they have had a network outage since Jan.1 and that a tower was down. Not all phones affected but some are.
    I had problems where I was not able to make calls or send or receive text messages. The rep got me going again.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    West Central Iowa
    Posts
    1,972
    Device(s)
    Galaxy J7 Sky Pro SM-S727VL, Galaxy J3 Sky SM-S230VL, ZTE Z723EL, ZTE Z233VL
    Carrier(s)
    Straight Talk, Total Wireless
    Feedback Score
    0
    You need to enable VoLTE because Verizon turned off their CDMA network.

    Without VoLTE or CDMA, you will see issues with calling, but texting its random from what I seen.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    12,880
    Device(s)
    Samsung S22, Samsung A51, Pixel 4a
    Carrier(s)
    TF/Verizon, Walmart Freedompop, FreeUP AT&T
    Feedback Score
    0
    Yeah, a person on another forum that I've been helping emailed me yesterday and said she had problems with her phone after 1/1/23. She couldn't receive/make calls but her texts still work. It turns out she has an LG K31 which is VoLTE-capable but she needed to turn on Advance Calling.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    West Central Iowa
    Posts
    1,972
    Device(s)
    Galaxy J7 Sky Pro SM-S727VL, Galaxy J3 Sky SM-S230VL, ZTE Z723EL, ZTE Z233VL
    Carrier(s)
    Straight Talk, Total Wireless
    Feedback Score
    0
    Yep, VoLTE might have other names. Some of the common names are Advanced Calling, Enhanced 4G LTE mode, and HD calling.

    I know some people disabled VoLTE because they do not like call quality or they think VoLTE uses their data.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Silicon valley
    Posts
    97
    Carrier(s)
    Pageplus
    Feedback Score
    0
    Everything was working fine prior to this morning. I had no bars of signal strength indicating no cell signal. The rep had me turn the phone off for couple of minutes, she must have pulled some switches and after I turned the phone back on it worked like normal.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    United States
    Posts
    21,355
    Device(s)
    Samsung Galaxy S21 5G
    Carrier(s)
    T-Mobile
    Feedback Score
    0
    Quote Originally Posted by ken1908 View Post
    Everything was working fine prior to this morning. I had no bars of signal strength indicating no cell signal. The rep had me turn the phone off for couple of minutes, she must have pulled some switches and after I turned the phone back on it worked like normal.
    Actually, they don't have to do anything on their end. When you power the phone off and back on, the phone reconnects to a local tower. Occasionally, phones will hold on to a profile of a distant tower that is either range or too far for a stronger signal. The reset solves many such issues and may prevent you from calling in for help. Just saying.....
    Just another day in paradise.....

Similar Threads

  1. Rogers is having a network outage
    By Treatz in forum Rogers/Fido/Chat-r
    Replies: 17
    Last Post: 09-17-2003, 06:47 PM
  2. Major network outage
    By sshoihet in forum Rogers/Fido/Chat-r
    Replies: 12
    Last Post: 08-05-2003, 09:06 PM
  3. Tampa Network Outage?
    By anz2007 in forum Sprint
    Replies: 13
    Last Post: 05-21-2003, 08:32 AM
  4. national network outage
    By mesohonee in forum General Nextel Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 04-10-2003, 02:50 PM
  5. Problem - Network Outage???? Anybody
    By RussK in forum T-Mobile
    Replies: 4
    Last Post: 03-30-2002, 02:49 PM

Bookmarks