Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 15 of 55

Thread: New SE WAP/MMS SETUP (K750i/W800i/Z520a/W550i etc..etc.)

  1. #1
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    10,076
    Device(s)
    3gsssssssssssss
    Feedback Score
    1 (100%)

    New SE WAP/MMS SETUP (K750i/W800i/Z520a/W550i etc..etc.)

    someone asked so i figured i'd share since i had to type it out once

    under data accounts do this

    apn: internet.com/goam.com
    username: wapuser1
    password: wap

    apn: media.com
    username: media
    password: mda01

    exit

    then go to internet settings>create new profile
    name:rogers/media/internet etc..etc..
    connect usingne of the data accounts above

    internet.com and goam.com
    then exit out and go to a profile and click "more", settings, change to wap, 208.200.067.150

    media.com
    then exit out and go to a profile and click "more", settings, change to wap, 172.025.000.107

    leave everything else.. as is.. if you want go to more>advanced and change homepage to whatever you want.

    for mms go to mailbox, settings, picture messages
    message server http://mms.gprs.rogers.com
    profile is : the rogers media profile you setup.


    Resistance is Futile! get the nokia n8 housing for your iphone lol
    from nokiaconversations

    Twitter me

  2. #2
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Canada
    Posts
    4,699
    Feedback Score
    0

    Get Sony Ericsson Internet & MMS settings sent to your phone

    In case anyone didn't know Sony Ericsson will send carrier settings directly to your phone. It works for all SE phones (unlocked as well) I just sent the settings to my W850 and MMS works.

    WAP: http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...s1_1&pid=10242

    MMS: http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...s1_1&pid=10242

    Enjoy!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Canada
    Posts
    1,469
    Device(s)
    C902, iPhone 4
    Carrier(s)
    chatr
    Feedback Score
    0
    I tried this method, MMS works fine but WAP still doesn't work for me. :-(

  4. #4
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    GSITA safe
    Posts
    42,722
    Feedback Score
    12 (100%)
    Quote Originally Posted by mebiuspower
    I tried this method, MMS works fine but WAP still doesn't work for me. :-(
    SE site sends the wrong ip..
    change the last 151 to a 150

    so from 208.200.067.151 to 208.200.067.150

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Canada
    Posts
    1,469
    Device(s)
    C902, iPhone 4
    Carrier(s)
    chatr
    Feedback Score
    0
    ^Yeah I followed the instrucion in this thread and it finally connects now.

    Though I think I'm getting some incompatibility issue on Rogers homepage with the NetFront browser after debrading, Opera Mini seems to work a bit better.
    BB no more. BB 9780 Bold + BES 4.1 + Corporate Plan = *heart*

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Canada
    Posts
    317
    Device(s)
    HTC S620 DASH (SOLD)
    Carrier(s)
    ..::: ROGERS WIRELESS :::..
    Feedback Score
    0

    Cool INTERNET SETTINGS, USE THE MEDIA.com

    i flashed my k790a to generic firmware for the mp3 ringtones, so I had to get the mms & internet settings again

    for some reason when I had the settings sent from the SE website, the mms worked fine, but the internet didnt want to connect

    I even changed the lact octet to ".150" as mentioned above

    i decided to try the other settings as mentioned by shaloin monk, the ones for the "media.com" and their corresponding IP, and now it works, great. Got eMsn and Opera Mini

    just a heads up.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    38
    Device(s)
    8125
    Carrier(s)
    Rogers
    Feedback Score
    0
    Is there somewhere around T.O. that one could go to get his taken care of?

  8. #8
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    485
    Device(s)
    BlackBerry 8900
    Carrier(s)
    Rogers
    Feedback Score
    0
    I've got a K750i and I'm having a little trouble setting up my WAP and MMS.
    Do you think you could give more simplified instructions? Am I to create a internet.com profile, a goam.com profile, and a media.com profile? I'm really confused and any help would be much appreciated. Please feel free to pm me.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    97
    Carrier(s)
    Telus
    Feedback Score
    0
    You only need one profile (SE website, per Scott's link - http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...s1_1&pid=10242 sets up with goam.com) for WAP setting.

    If you want MMS set up, you'll need media.com set up in order to configure MMS settings. I'd recommend using the SE website as well.
    Last edited by bo8; 12-31-2006 at 12:03 AM.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kelowna
    Posts
    60
    Carrier(s)
    Telus
    Feedback Score
    0
    Is the confirmation msg that is supposed to be sent to your phone take long, it's been roughly 5-7 minutes and I have not received anything.

    When entering in my pphone number *canada* a "+1" is already entered, and then I added area code then number. I think that is the correct way?

    Anyways, i am still waiting for this msg on my phone, so far nothing. I realize I could manually set it up, but I thought the SE site would be faster/easier/better?

    Help?
    "What do you mean I can't use my cell-phone? That is so 1998"

  11. #11
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    97
    Carrier(s)
    Telus
    Feedback Score
    0
    I used the SE site for both settings update and it took under a minute to get the txt. +1 is correct to keep in the phone number.

  12. #12
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kelowna
    Posts
    60
    Carrier(s)
    Telus
    Feedback Score
    0
    Yeah, sadly, it did not end up working. I put all the setting in manually, the internet worked perfect. I have another thread now asking about picture msging, but...that's another thread.

    Thanks again for all the help, I love this site.

  13. #13
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    485
    Device(s)
    BlackBerry 8900
    Carrier(s)
    Rogers
    Feedback Score
    0
    Just enter the K800i settings and it should work on your phone.

  14. #14
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Canada
    Posts
    930
    Device(s)
    HTC EVO 3D
    Carrier(s)
    Rogers
    Feedback Score
    0
    work like a charm. thanks! remember to change the .151 to .150

  15. #15
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    416-905
    Posts
    445
    Device(s)
    HeRo
    Feedback Score
    0
    You can do that without using the SonyEricsson site. The site complicates things.

    Just go:

    Setttings->Connectivity->InternetSettings->InternetProfiles->New Profile.

    In New Profile:
    Name->Rogers/Rog/whateverYouWant
    and hit Select for Connect Using:

    In Data Accounts:
    New Account->PS Data->Rogers/Rog/whateverYouWant
    APN: internet.com

    and make sure you selected Rog.

    It'll work like a charm.

Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Bookmarks